avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot fi tutore pe deplin avind 2 copii minori din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot fi tutore pe deplin avind 2 copii minori din concubinaj

Am doua fetite minore din doua relatii din concubinaj pe care le am in intretinere,iar copii poarta numele tatilor si primesc pensie alimentara fara vizite de 6 ani din partea tatilor.Nu am nici un act doveditor ca fetele sunt in ingrijirea mea ..sentinta judecatoreasca. vreau sa fac pasaport copiilor pentru plecare din tara .Eu locuiesc in hd simeria.si tati copiilor in calarasi ,gurbanesti
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:08, 5 Ianuarie 2011
Avand in vedere ca aveti 2 minori rezultati din relatii diferite, va fi necesar sa promovati 2 actiuni de incredintare minor, actiuni prin care sa solicitati incredintarea acestora, chemand in judecata evident pe cei doi tati diferiti.
In acest sens, este necesar sa probati in fata instantei ca este in interesul minorilor ca acestia sa va fie incredintati dvs., ca puteti oferi acestora conditii optime de crestere si educare superioare celor pe care taticii acestora le-ar putea oferi.
Nu este clar din ce spuneti daca aveti deja pensia de intretinere stabilita prin hotararea judecatoreasca sau acestia platesc benevol.
Daca nu aveti pensii stabilite in favoarea acestora, actiunilor vor avea si un al doilea capat de cerere in acest sens-stabilire pensie in favoarea fiecaruia dintre minori.
Daca veti obtine minorii si hotararile vor ramane definitive si irevocabile, veti putea pleca cu acestia din tara fara sa mai fie necesar acordul fiecaruia dintre cei doi tati.
Probele pe care va trebui sa le administrati sunt:-inscriusuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul paratului/lor.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ataela ataela Am un baietel de 1an si 2 luni,tatal nu l-a recunoscut,in c.nastere figureaza liniuta la numele tatalui.Am convietuit cu tatal pana dupa nasterea ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului intre concubini LAURENTIAIONELA LAURENTIAIONELA Eu si concubinul meu avem un copil de 1 an si 6 luni si o casa pe care am cumparat amandoi,contractul de vanzare/cumparare este pe numele la amandoi in cote ... (vezi toată discuția)