Am o problema si poate reuseste cineva sa ma lumineze si pe mine.
Aproape toata perioada anului 2010 am fost in somaj iar dupa ce s-a terminat am mers la CAS sa vad care e situatia mea , pt ca sa imi platesc contributia sa pot sa beneficiez de asigurarea medicala.
Acolo mi s-a spus atunci ca am intreruperi si trebuie sa le platesc o anumita suma ca sa fiu la zi, sau sa ma ia cineva pe asigurarea lui sau sa imi gasesc cat mai repede de munca. In luna septembrie mi s-a terminat somajul si pe urma de la 1 ocotmbrie m-am angajat. Totul a fost in regula am aparut din nou ca si asigurata in sistem. Insa in decembrie cand am fost la medicul de familie mi sa spus ca nu mai sunt asigurata...di nou. Cei de la firma mi-au dat o adeverinta cu care sa merg la CAS sa o vizeze dupa care sa o duc la medicul de familie. Am fost si domnul de acolo mia explicat ca , chiar daca lucrez si imi platesc contributiile la stat nu voi fi asigurata pana ce nu imi voi plati din urma adica ultimele 6 luni dintr-o periaoada de 2 ani si ca in acest timp voi beneficia de pachetul minim exact ca si unul care nu lucreaza si nu plateste. Vreau sa va intreb eu ce pot face in cazul acesta si daca exista o lege care sa zica asa ceva ?
Nu mi se pare absolut deloc normal sa platesc ceva de care nu m-am folosit si daca tot imi platesc asigurariile sa nu pot beneficia de asigurarea medicala.
Va multumesc.
Cass sau ajofm
lavi_cornelia
Buna ziua,
Ma numesc Diana B, am 23 de ani si sunt insarcinata in 32. de saptamani. La 30.06.2015 mi-a expirat CIM pe durata determinata, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)