Buna ziua! Am nevoie de o lamurire.Am inteles, ca mai nou,pt acordarea unui concediu medical ,s-a dat o lege care ne obliga sa platim intreruperile din ultimii 5 ani de activitate.
Eu am o intrerupere de 1 an si 4 luni avand in vedere situatia din ultimii 5 ani de activitate.Sunt insarcinata si ar tb sa nasc la sfarsitul lui saptembrie 2010. Acum sunt in somaj dar numai pana la 1 septembrie 2010 si ca sa ma incadrez, ar fi nevoie de o prelungire a somajului cu prenatalul. Pot beneficia de prenatal numai in cazul in care platesc la CAS lunile intrerupte??? Am inteles ca e o suma f mare si de asta sunt foarte alarmata, pt ca nu mi se pare corect sa se aiba in vedere pt calitatea de asigurat, situatia ultimilor 5 ani. Ar exista o alta solutie sa beneficiez de prenatal fara sa platesc din urma??? Presupun ca si prenatalul si postnatalul sunt tot concedii medicale si tb vizate la CAS. aSTEPT UN RASPUNS URGENT!!! VA MULTUMESC!!!
Conform legislatiei in vigoare, trebuie sa aveti lucrate 12 luni consecutiv in ultimul an.
Iar somajul se suspenda pe perioada in care aveti un concediu medical. Asa ca, daca pe perioada sarcinii aveti concediu mdical, somajul se suspenda.