Buna, ma numesc monica si incepand cu 1 august 2009 sunt in somaj. La cateva saptamani dupa, am aflat ca sunt insarcinata si la ecograf in saptamana 10 de sarcina m-i s-a spus ca placenta este f jos, deci efort minim, (exista posibilitatea sa urce si sper sa fie asa incepand cu trimestrul 2).
De somaj beneficiez pana in aprilie 2010 , iar eu nasc in mai 2010.
In ce conditii ma pot reangaja sau as putea beneficia de concedii pana la nasterea copilului? :(
Buna! Parerea mea este ca imediat la incetarea indemnizatiei de somaj sa va angajati la o societate, astfel incat sa beneficiati de indemnizatia de cresterea copilului.
In alta ordine de idei a-ti spus ca aveti probleme cu sarcina ( ceea ce nu e bine deloc si nu ne bucuram nicicum) si in cazul acesta puteti avea de pe acum concedii medicale acordate de medicul dumneavoastra de familie pe care le veti prezenta la Agentia de ocupare a fortei de Munca, acestea vor fi inregistrate si cu aceasta ocazie perioada de somaj se suspenda pe perioada de concediu medical, dupa care la terminare ve-ti fi repusa in plata, astfel prelungindu-se perioada de somaj, care va fi benefica pentru dumneavoastra.( Iesiti din somaj si intrati in concediu pentru cresterea copilului)
Oricum concediile medicale eliberate de medicul de familie in ultimile luni de sarcina sau mai bine zis cele 126 zile de concediu pentru sarcina si lehuzie, trebuie prezentate la AJOFM.
O zi buna!