avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In somaj si apoi gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In somaj si apoi gravida

Buna, ma numesc monica si incepand cu 1 august 2009 sunt in somaj. La cateva saptamani dupa, am aflat ca sunt insarcinata si la ecograf in saptamana 10 de sarcina m-i s-a spus ca placenta este f jos, deci efort minim, (exista posibilitatea sa urce si sper sa fie asa incepand cu trimestrul 2).
De somaj beneficiez pana in aprilie 2010 , iar eu nasc in mai 2010.
In ce conditii ma pot reangaja sau as putea beneficia de concedii pana la nasterea copilului? :(
Cel mai recent răspuns: Mariana Trufin , Consultant resurse umane 11:29, 5 Noiembrie 2009
Buna! Parerea mea este ca imediat la incetarea indemnizatiei de somaj sa va angajati la o societate, astfel incat sa beneficiati de indemnizatia de cresterea copilului.
In alta ordine de idei a-ti spus ca aveti probleme cu sarcina ( ceea ce nu e bine deloc si nu ne bucuram nicicum) si in cazul acesta puteti avea de pe acum concedii medicale acordate de medicul dumneavoastra de familie pe care le veti prezenta la Agentia de ocupare a fortei de Munca, acestea vor fi inregistrate si cu aceasta ocazie perioada de somaj se suspenda pe perioada de concediu medical, dupa care la terminare ve-ti fi repusa in plata, astfel prelungindu-se perioada de somaj, care va fi benefica pentru dumneavoastra.( Iesiti din somaj si intrati in concediu pentru cresterea copilului)
Oricum concediile medicale eliberate de medicul de familie in ultimile luni de sarcina sau mai bine zis cele 126 zile de concediu pentru sarcina si lehuzie, trebuie prezentate la AJOFM.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal mela2008 mela2008 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica, sunt insarcinata in 19 sapt si am beneficiat in ultimele 12 luni de 58 zile concediu medical (intre acestea fiind ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate din somaj?! monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pt a beneficia de concediu de maternitate din somaj?care trebuie sa fie perioada de sarcina pt a putea ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)