avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea unui obiect livrat in strainatate.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea unui obiect livrat in strainatate.

Buna ziua.Ce sfat imi puteti da in legatura cu asigurarea unui obiect livrat in strainatate printr-o firma de curierat(Posta,DHL,etc.).Am constatat cu stupoare ca TNT,UPS etc., refuza asigurarea obiectului expediat daca nu este insotit de o factura de provenienta,fapt absurd din moment ce discutam despre un obiect folosit pe care nu l-am cumparat din magazin.In conditiile in care doresc sa mut continutul unei case in alta tara,este exclus sa pot avea facturi pentru toate obiectele,si nu cred sa existe cineva care sa poata avea asa ceva(pentru absolut toate).
Le-am propus celor de la U.P.S sa parcurgem impreuna paginile de Internet care contin obiecte identice cu al meu si astfel sa putem stabili o valoarea de comun acord.Nici asa nu accepta.Ei sunt dispusi sa transporte obiectul,dar fara asigurare.(deci nimeni nu raspunde!).O alta aberatie este ca acesti transportatori nu accepta sa trensporte nici un fel de obiect in afara U.E.,daca expeditorul nu este persoana juridica!
Ce rezolvare credeti ca ar exista in aceasta problema,pentru a nu fi pus in situatia de a trimite un obiect in strainatate fara ca acesta sa fie asigurat?
Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Artigas , utilizator 21:52, 5 Ianuarie 2011
Solicitati la un asigurator , o asigurare tip CARGO.
Va multumesc.Imi puteti spune mai multe despre acest tip de asigurare si ce aspecte ar fi necesar de avut in vedere ?
Asigurarea transporturilor - CARGO - Acopera pierderea sau distrugerea bunurilor ce fac obiectul transportului cu orice mijloc de transport (rutier, feroviar, aerian, maritim, fluvial sau combinat). Politele se pot incheia atat pentru un singur transport cat si pe o perioada de timp (polita tip abonament).
Mai detaliat gasiti aici lamuriri:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
nucu$, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta transport marfa Gabriellllla Gabriellllla doresc sa infiintez o firma care sa aiba ca obiect de activitate consultanta in domeniul transporturilor de marfa, indiferent de tipul de transport. Codul CAEN ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Documente tva??? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI care sunt documentele care stau la baza inregistrarilor in jurnalul de TVA? se poate inregistra orice document care are rubrica de tva pe el? multumesc! (vezi toată discuția)