avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducerea varstei standard de pensionare pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducerea varstei standard de pensionare pentru perioadele lucrate in grupa I de munca si in conditii speciale

Anterior datei de 1.04.2001 am lucrat in grupa I cu 75%.Dupa aceasta data am beneficiat de conditii speciale.Ma puteti lamuri cum se face reducerea varsteide pensionare?Se cumuleaza cele doua perioade?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mpetrea2000 , utilizator 19:14, 6 Ianuarie 2011
mpetrea2000 a scris:

buna seara,
Am fost incadrat intr-un loc de munca prevazut la art 30 ,litera e.....

Anterior datei de 1 aprilie 2001, da? Pai atunci nu mai discutam despre grupa I de munca, ci doar despre conditii speciale. Reducerea varstei standard de pensionare se face numai potrivit tabelului 2 de la art. 55 din Legea nr. 263/2010.
exact.in acelasi loc si inainte si dupa 1.04.2001.Numai ca am avut doar grupa I cu 75%.Ulterior am conditii speciale.
Multumesc.
mpetrea2000 a scris:
exact.in acelasi loc si inainte si dupa 1.04.2001.Numai ca am avut doar grupa I cu 75%.Ulterior am conditii speciale.
Multumesc.

Am inteles, inainte de 1 aprilie 2001 ati lucrat in grupa I de munca, dupa aceasta data ati lucrat in conditii speciale.

Pentru ca perioada lucrata in grupa I de munca sa fie echivalata cu conditiile speciale, angajatorul dvs. trebuia sa parcurga procedura prevazuta in Legea nr. 226/2006. Daca parcurgea aceasta procedura, dvs. aveati acum o adeverinta in care scria ca ati lucrat in conditii speciale. Daca nu aveti o asemenea adeverinta, inseamna ca perioada lucrata in grupa I de munca nu a fost echivalata cu conditiile speciale de munca.

Nu este suficient sa fi lucrat in acelasi loc de munca, trebuia parcursa si procedura prevazuta de Legea nr. 226/2006.
intr-adevar.Procedura a fost urmata.Dupa 1.04.2001 am obtinut adeverinta cu conditi speciale.Cartea de munca a fost incheiata atunci in 2001(pana la obtinerea avizelor pt.incadrarea in conditii speciale cf.legii226) cu grupa I.
Nu conteaza cum a fost inchis carnetul de munca daca aveti adeverinta. Toata perioada este considerata ca fiind lucrata in conditii speciale (si inainte de 1 aprilie 2001, si dupa 1 aprilie 2001).

Alte discuții în legătură

Activitate in conditii speciale mpetrea2000 mpetrea2000 buna ziua, Anterior datei de 1.04.2001 am fost incadrat in grupa I,cu 75%.In 2011 am dat uzina in judecata si am obtinut grupa I cu 100%. De la 1.04.2001 ... (vezi toată discuția)
Grupe de munca Constantin 1411 Constantin 1411 Care sunt beneficiile grupelor de munca si ce articol din codul muncii sta la baza acestora (vezi toată discuția)
Efectele legii nr. 380/2013 cu privire la reducerea varstei de pensionare eagle_free eagle_free Buna seara. As dori sa supun in discutie o problema aparuta odata cu intrarea in vigoare a legii nr. 380/2013. Mie mi se pare ca prin legea 380/2013 s-a ... (vezi toată discuția)