avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca am un ,,copil" dintr-o relatie anterioara casatoriei,iar in timpul casatoriei,eu si sotia neputand avea copii din motive medicale atat ale mele cat si ale ei, am recurs la adoptie pot solicita instantei reducerea pensiei alimentare?
va multumesc!
Da, sens in care este necesar sa promovati pe rolul instantei o actiune avand ca obiect reducere pensie, urmand sa faceti dovada in fata instantei ca aveti un copil minor in intretinere , depunand astfel certificatul de nastere al minorului pe care l-ati adoptat.
Pensia pe care o platiti va fi redusa astfel de la 25 % la 16.5% din venitul pe care il realizati sau raportat la venitul minim pe economie in situatia in care nu realizati venituri.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara murgociu murgociu Cum se stabileşte pensia alimentară pentru un minor ,în cazul în care mai am în întreţinere un copil minor din altă căsători şi la cine mă adresez ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters185034 ContSters185034 Am divortat in urma cu doi ani in termeni amiabili, am o fetita de 16 ani, am fost si sunt cat se poate de corect cu plata pensiei alimentare. Din momentul ... (vezi toată discuția)