Am divortat in urma cu doi ani in termeni amiabili, am o fetita de 16 ani, am fost si sunt cat se poate de corect cu plata pensiei alimentare. Din momentul in care a plecat de acasa sotia si pe perioada divortului ii dadeam 25% din venitul meu, chash, Dupa divort, cu decizia judecatoreasca in mana m-am prezentat la mine la servici si am stabilit ca plata sa se faca prin posta.
In urma cu un an am cunoscut-o pe actuala mea concubina, am hotarat de comun acord sa facem un copil, este insarcinata in luna a saptea.
Nedumeririle mele sunt:
1) In hotararea judecatoreasca scrie: "plata pensiei alimentare in cuantum de 25% de venituri, pana la varsta de 18 ani". Nu scrie "pe perioada facultatii", nu scrie nimic de genu, nu lasa loc de interpretari. Intrebarea mea este: mai trebuie platita aceasta pensie dupa aceasta perioada?
2) Dupa nasterea celui de-al doilea copil, cum se vor distrbui banii pentru intretinerea alimentara? Care va fi procentul pentru fiecare copil? Ce demersuri sa fac, luand in considerare ca peste 2 luni cand va veni pe lume copilul?
1.Obligatia dvs. de plata a pensiei de intretinere in favoarea minorului inceteaza de drept la implinirea varstei de 18 ani.
Dupa 18 ani daca acesta va continua studiile, va trebui sa va actioneze in judecata, in nume personal, pentru stabilirea unei noi pensii de intretinere daca va indeplini evident conditiile pentru acordarea pensiei de intretinere, putand fi astfel stabilita o pensie in favoarea acestuia pana la implinirea varstei de 26 de ani.
2.In cazul nasterii celui de-al doilea minor, va trebui sa promovati dvs. o actiune de reducere pensie, actiune in cadrul careia este necesar sa dovediti nasterea acestuia, pensia de 25 % urmand a fi redusa la 16.5% din venitul realizat de catre dvs.
daca copilul merge la facaltate te poate da in judecata sa platesti pensia pana la 25 de ani.
daca al doilea copil este trecut pe numele tau , faci cerere de micsorare a pensiei si atunci o sa primeasca posibil 16,5% din salariu.
Pensie alimentara
Daniel1971
Buna seara. Numele meu este Daniel si platesc pensie alimentara fetitei mele din 2003. Prin sentinta s-a hotarat sa platesc 25 % din venit pana la implinirea ... (vezi toată discuția)