avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog frumos ajutati-ma cu o solutionare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog frumos ajutati-ma cu o solutionare corecta.URGENT

Buna seara.nu inteleg un lucru din aceasta hotarare judecatoreasca va rog datimi dvs citirea corecta a aceste hotarari:
"Dan - reclamant
Elena - parat
Admite în parte cererea principală şi cererea conexă .Constată că părţile au dobândit în cote de ½ fiecare dreptul de proprietate asupra apartamentului nr. 312 , imobil în valoare de 37.805 lei (8.900 euro) conform raportului de expertiză tehnică în specialitatea construcţii efectuat de expert Frunză Felicia. Constată că reclamantul pârât are un drept de creanţă împotriva pârâtei reclamante în cuantum de 16.361,5 lei (5.000 euro). Atribuie reclamantului pârât imobilul în deplină proprietate şi liniştită posesie. Constată că sulta datorată de reclamantul pârât către pârâta reclamantă este de 18.902,5 lei. Compensează în parte obligaţiile părţilor şi obligă reclamantul pârât la plata către pârâta reclamantă a sumei de 2.541 lei în termen de 2 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii. Compensează în parte cheltuielile de judecată şi obligă pârâta reclamantă la plata către reclamantul pârât a sumei de 91,205 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 01.06.2010. "
Va rog datimi solutionarea corecta ca la "pr...." ptr av meu mia spus alt ceva ce nu pot crede.
Va mutumesc anticipat
PS.-aceasta hotarare a fost puplicata pe internet.Poate aparea alt lucru la dosar???????????
Fiti mai explicit ce nu intelegeti.Spuneti concret ce doriti sa stiti.
S-ar traduce cam asa:

Parata are o datorie catre dvs. de 5000 euro.(16.361,5 lei )
Dvs va revine apartamaentul si va trebui s-o despagubiti cu o sulta in cuantum de 18.902,5 lei.
Mai aveti de plata dvs. suma de 2.541 lei în termen de 2 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.
Mai are parata sa va de suma de 91,205 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Daca nu va convine ceva cuiva, in termen de 15 zile de la primirea acasa a hotararii, puteti face recurs.

Ce nu e clar?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Buna seara imi cer scuze daca nu ma-m facut inteles eu parata am avut o garsoniera cumparata cu cineva , sa deschis un proces sa solutionat in iunie eu nu sunt tara din luna mai pana acum nu am vazut alta solutionare decat cea dupa internet ,avocata mea stia acelasi lucru.Acum imi spune ca la dosar este ceva de genul acesta dar reclamantul trebuie sa-imi de doar 2541lei .Iar eu inteleg alt ceva din aceasta hotarare care am scriso mai sus ,ce stiu sigur ca nu a fost facut recurs.
Sper ca am fost pe intelesu dumneavoastra,daca ma puteti intreba ce exact dorit sa mai aflati.Va multumesc
V-a explicat in detaliu procmarci.In plus ca reclamant careaveti de primit 91.205 lei de la parata ,ati putea sa va intelegeti ca sa primiti mai putin cu 2.541 lei pe care trebuie sa-i datiacesteia.
Buna seara domnu av.Porcmarci,eu sunt parata ,ceace nu inteleg cu ce bani raman eu ptr ca avocata mea spune ceva de suma de 2500lei.Aici nu inteleg eu, o garsoniera cumparata jumatate jumatate iar eu primesc doar suma de 2500???
Aceasta era intrebarea corecta.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Interpretarea unei hotarari judecatoresti stefan25 stefan25 buna ziua! la hotararea de mai jos,trebuieste sa platesc si cheltuielile de judecata sau daca nu sunt mentionate nu le platesc,cum se procedeaza? Solutie: ... (vezi toată discuția)
Cum se recuperează sumele moștenite? Conductor74 Conductor74 Menționez ca am câștigat procesul de succesiune împotriva mamei vitrege și judecătorul a decis sa rămân eu cu locuință în care locuiesc și mama ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv avoty avoty am avut un caz de partaj. decizia trib. a ramas definitiva si executorie. de mentionat ca in prima inst. reclamantei i s-a dat doar o suma modica din imobil ... (vezi toată discuția)