am avut un caz de partaj. decizia trib. a ramas definitiva si executorie.
de mentionat ca in prima inst. reclamantei i s-a dat doar o suma modica din imobil care erau cheltuieli la reparare si intratinere.
intrbarea este: in cazul in care si in decizie se specifica faptul ca se sisteaza comunitatea de bunuri si paratul este obligat la plata sultei catre reclamanta iar in rest se mentin disp. primei inst., paratul e obligat si la plata acelei sume modice din prima inst., sau numai la plata sultei?
Daca "reclamanta" a obtinut doar o suma modica reprezentand "cheltuieli de reparatie si intretinere", imi pare a fi in discutie un drept de creanta si nu un drept de coproprietate...insa este doar o presupunere deoarece sunteti putin confuz in prezentarea situatiei.
Are dreptate colegul avocat_lasco..., ar trebui sa ne "citati" dispozitivul hotararilor (fond si apel), pentru un sfat care sa fie obiectiv.:)
ok
sentinta: -resp cererea recl (eu) in sensul ca sisteaza comunit de bunuri prin faptul ca il da paratului fara plata unei sulte catre recl.
-obliga paratul la plata sumei de 1200 euro contravaloarea contributiilor aduse de catre aceasta la intratinerea imobiluli
- obl recl la plata chelt de jud de 1000 lei
decizia: def si executorie:-admite apelul (meu) in sensul ca desfiinteaza in parte sent atacata si sisteaza comunit de bunuri prin faptul ca da imobilul [aratului cu plata sultei catre mine a 25 000 euro
- in rest mentine disp primei inst
- obl intimatul la plata chelt de jud de 3000
intrebare: intimatul tr sa dea si cei 1200 euro sau nu?
chelt de jud din prima inst si cea de apel se compenseaza?
de aici s- ar intelege ca ar trebuie platiti cei 1200 euro. Dar trebuie vazuta si motivarea ca nu prea este logic.
Referitor la cheltuieli nu este implicita compesarea dar se poate face adica d-voastra probabil ca o sa cereti banii pe calea unei executari si o sa cereti doar diferenta.
Daca nu este foarte clar puteti formula o contestatie prin care sa solicitati lamurirea titlului.
1.Imobilul atribuit celeilalte parti.
2.Dvs. primiti sulta+c/v imbunatatiri 1200 euro.
3.Dvs. platiti 1000 lei cheltuieli de judecata iar cealalta parte va plateste dvs.3000lei. (3000-1000=2000)
4.Instanta nu a compensat cheltuielile de judecata.
:giggle: Cred ca aveti de primit...mult mai mult decat aveti de dat...:), practic de comun acord cu cealalta parte, puteti face compensarea cheltuielilor si este de preferat sa ramana "scrisa" intelegerea.
:"> Cred ca am dedus corect.
!_ partaj - plata sultei _!
Prin sentinta civila, Prima Instanta, mi-a atribuit imobilul (bun supus partajarii), cu obligarea platii unei sulte catre parat. Mentionez ca dispun de banii ... (vezi toată discuția)