avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se recuperează sumele moștenite?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se recuperează sumele moștenite?

Menționez ca am câștigat procesul de succesiune împotriva mamei vitrege și judecătorul a decis sa rămân eu cu locuință în care locuiesc și mama vitrega cu locuință în care a locuit cu tatăl meu decedat,dar este obligata ca în termen de 6 luni sa imi plătească o sulta în valoare de 45000euro suma reprezentând partea mea legala din apartamentul rămas mamei vitrege plus o parte din cheltuieli de judecată și onorariu avocat achitate de mine....Acum întrebarea este următoarea:
Cum va recupera executorul judecătoresc aceasta suma care mi se cuvine legal dacă mama vitrega în timp de 6 luni nu va plăti și va instraina apartamentul ,apoi banii dobândiți de la vânzarea apartamentului ii va face dispăruți prin alte conturi, ale altcuiva...executorul judecătoresc nu va găsi nici imobil și nici bani În contul ei pentru a putea sa o execute silit....astept răspuns, mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2023
Conductor74, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:46, 31 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu poate vinde ap
Puteti verifica daca e notata sarcina in cartea funciara.
cereti un extras de informare.
Admite cererea de ieşire din indiviziune. Atribuie reclamantului – pârât în deplină proprietate şi liniştită posesie imobilul – apartament (garsonieră) 32, situat în .........., evaluat la suma de 47.274 euro (echivalent 233.131 lei), conform expertului tehnic judiciar Copoiu Niculae. Atribuie pârâtei – reclamante, în deplină proprietate şi liniştită posesie imobilul – apartament 17, situat în ............, evaluat la suma de 67.450 euro (echivalent 322.630 lei), conform expertului tehnic judiciar Copoiu Niculae, precum şi autoturismul marca Renault, tip Symbol, serie şasiu VF1LBR7CF34565507, evaluat la suma de 1.400 euro (echivalent 6.900 lei), conform expertului tehnic judiciar Alexe Mariana. Obligă pe pârâta – reclamantă să plătească reclamantului echivalentul în lei la cursul Băncii Naţionale a României de la data plăţii a sumei de 45.617,43 euro, cu titlu de sultă, în termen de 6 (şase) luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri judecătoreşti
Acesta este un fragment din hotărâre unde spune "în deplină și liniștită posesie"....ce părere aveți?
gi-jane2 a scris:

nu poate vinde ap
Puteti verifica daca e notata sarcina in cartea funciara.
cereti un extras de informare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am zis ce aveti de facut.
Reveniti cand aveti un răspuns.
De regula, hotararea ajunge și la cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj juridic, sulta peste valoarea totala a imobilului zeciualex zeciualex buna ziua. am ajuns la finalul procesului pe partaj, unde fosta sotie in prima faza a cerut tot imobilul, iar adupa ce s-a evaluat la 90.000 euro a renuntat in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în urma succesiunii mamei i s a atribuit un teren ... emilia_florentina2006 emilia_florentina2006 Bună ziua în urma succesiunii mamei i s a atribuit un teren și trebuie sa plătească o sulta de 80 000 lei, bani pe care nu îi are. Ce putem face? Am ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua,dupa 2 ani de judecata..timp..bani si nervi intinsi la maxim..in sfarsit instanta s a pronuntat asupra acestui partaj...am si eu o nelamurire cu ... (vezi toată discuția)