Imobilul casa de locuit construita de parintii mei, dupa data la care s-au casatorit legitim , a fost inscris in Cartea Funciara ca fiind proprietatea doar a tatalui meu nu si a mamei mele desi in Adeverinta eliberata, in anul 1976, de Consiliul Popular al Comunei…in baza careia a fost inscrisa casa in CF (act mentionat in CF si existent in original in dosarul de la CF) este consemnat faptul “ca pe terenul cu nr. top…al comunei…, numitul (numele tatalui meu) impreuna cu sotia (numele mamei mele) si-au construit una casa de locuit in suprafata de 60 mp si un grajd de 30 mp conform datelor extrase din Registrul agricol.Eliberam prezenta spre ai servi la inscrierea constructiilor in CF”.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea legala, ca eu fiica mostenitoare , sa solicit OCPI sa faca corectare inscrierii in CF in sensul ca proprietar al casei de locuit sa fie inscrisa si mama mea pe langa numele tatalui meu, conform prevederilor Adeverintei Consiliului local in baza careia a fost incrisa initial casa in CF.Daca e legala efectuarea acestei corecturi in CF care este procedura de urmat si care este actul normativ la care sa fac referire pentru aceasta solicitare la CF?.
Va multumesc,
In condittile in care casa a fost edificata in timpul casatoriei parintilor dvs exista prezumtia comunitatii de bunuri situatie in care ar fi trebuit sa figureze si mama in C.F.
Inteleg ca parintii dvs nu mai sunt in viata?
Bun comun
GherghinaP
Cu deosebit respect va rog a-mi comunica daca imobilul ( casa de locuit si anexe gospodaresti) constituie bun comun al tatalui meu si respectiv al mamei mele, ... (vezi toată discuția)