avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie la intreruperea concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie la intreruperea concediului de crestere a copilului

Am citit noua lege de acordare a concediului de crestere a copilului dar nu am inteles un lucru: daca revin inapoi la serviciu inainte de un an beneficiez de stimulentul de insertie de 500 ron daca eu am intrat in concediul de crestere a copilului in septembrie 2010 si atuncea era legea veche.
Sau beneficiez dupa veche lege de stimulentul de 100 ron .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 25 Februarie 2011
cei care au intrat in concediu pe legea veche beneficiaza de acele prevederi. cele ce urmeaza sa intre dupa data de 01.01.2011 vor suferi aceste noi dispozitii.
OUG 111/2010 se aplica numai in cazul nasterilor incepand cu 01.01.2011.
Buna, am si eu o nelamurire. Stimulentul de insertie este suma de 500 de ron ce se acorda la intreruperea concediului de maternitate? Si daca asa este si eu nu intru in concediu de crestere a copilului decat in concediu postnatal apoi ma intorc la servici, mai am dreptul la aceasta indemnizatie?
1. OUG 111/2010 spune:
Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin.(1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda si persoanelor beneficiare prevazute la art. 2 alin. (4), oricand, pe toata perioada.

(3) Persoanele prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b) nu beneficiaza de stimulentul prevazut la alin.(1).

(4) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.

2. Din textul de lege de mai sus eu inteleg ca trebuie sa beneficiati de CCC pentru un an (macar una sau cateva zile) dupa care sa reluati activitatea si veti beneficia de stimulentul de insertie pana ce copilul implineste 2(3) ani.

3. Stimulentul de insertie nu se acorda la intreruperea concediului de maternitate (cele 126 de zile de pre si postnatal) ci la intreruperea CCC, asa cum am spus mai sus.

4. Pentru un raspuns competent si clar va recomand sa apelati la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspunsul promt. Eu nu pot avea intrerupere in cartea de munca, credeti ca e posibil ca sotul sa intre in CCC 2 sapt- o luna iar apoi sa intrerupa CCC si sa beneficiem de cei 5oo ron?

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie cameliaczeran cameliaczeran Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti: -stimulentul de insertie reprezinta practic 300 ron + 200 ron alocatie copil si cumulat rezulta 500 ron? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Sotul meu poate intra in ccc? benty benty va deranjez si eu cu o intrebare ,eu am nascut un bebelus in urma cu 10 luni,nu am beneficiat de indemnizatie crestere copil deoarece am avut ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)