avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti:
-stimulentul de insertie reprezinta practic 300 ron + 200 ron alocatie copil si cumulat rezulta 500 ron?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: cameliaczeran , utilizator 21:23, 15 Mai 2012
Nu !

Stimulentul de insertie este 500 lei
Alocatia copil este 200 lei

Total 700 lei
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda si persoanelor beneficiare prevazute la art. 2 alin. (4), oricand, pe toata perioada.
(3) Persoanele prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b) nu beneficiaza de stimulentul prevazut la alin. (1).
(4) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.

Persoanele, care au nascut dupa data de 01.01.2011 si au optat pentru concediu de crestere a copilului pana la un an in cazul in care revin la serviciu inainte de implinirea copilului a varstei de un an au dreptul de un stimulent de insertie in cuantul de 500 lei lunar , pentru perioada pana la imlinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Va multumesc mult, mi-ati fost de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu dublu dupa nastere? crisana crisana Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati pentru ca am o nelamurire.Tocmai am aflat ca viitoare mama are dreptul in luna in care naste sa primeasca salar dublu de ... (vezi toată discuția)
Care este suma lunara acordata pentru stimulentul de insertie pentru cresterea copilului adrianbratosin adrianbratosin -sunt bugetar la MApN; - sotia nu a lucrat si este legal in intretinerea mea; -care este suma lunara acordata pentru stimulentul de insertie pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului pana la 1 an sweetlacry sweetlacry buna seara. tocmai am vazut un articol cu privire la concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani OUG 124/2011 in care se spunea ca nu mai ... (vezi toată discuția)