avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de crestere a copilului pana la 1 an
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de crestere a copilului pana la 1 an

buna seara. tocmai am vazut un articol cu privire la concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani OUG 124/2011 in care se spunea ca nu mai beneficiezi de cei 600 lei ci mai putin si ca nu mai primesti 500 lei daca mergi mai repede la seriviciu de 1 an.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 6 Ianuarie 2012
Art. 7 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. , unde ISR = indicatorul social de referinta (in prezent, are o valoare de 500 lei).
...

Asadar numai persoanele care au optat pentru CCC de 1 an si se intorc inainte de imlinirea varstei de 1 an a copilului la serviciu beneficiaza de acest stimulent de insertie....


Intr-adevar, limitele minima si maxima ale indemnizatiei se vor stabili prin raportare la indicatorul social de referinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire copil 2014 clarat clarat buna, va rog, cine stie si imi poate spune daca renunt de la inceput la indemnizatia de crestere copil, ce bani primesc de la stat si pe ce perioada? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului? vasileionica27 vasileionica27 Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului, daca optez pentru concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an??? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Care este suma lunara acordata pentru stimulentul de insertie pentru cresterea copilului adrianbratosin adrianbratosin -sunt bugetar la MApN; - sotia nu a lucrat si este legal in intretinerea mea; -care este suma lunara acordata pentru stimulentul de insertie pentru cresterea ... (vezi toată discuția)