avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna ptr.deplasare in strainatate.????
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna ptr.deplasare in strainatate.????

Buna seara! De mult nu am putut intra pe forum,din cauza unor probleme tehnice, dar acuma sunt fericita ca pot sa fiu iar aici cu voi.In primul rand doresc tuturor un An Nou Fericit,Sanatate si Succese!!! Un an fara probleme!!!!
Daca tot sunt aici trebuie sa intreb cum se calculeza diurna ptr.deplasre in strainatate si la ce valoare (cate Euro)???
Exemplu: avem masini ptr. transport,deci cond.auto fac drumuri pana Itaila,Franta etc. si asi dori o eventuala lamurire in legatura cu diurna ce se poate acorda.Daca cineva poate sa raspunda ...asi multumi!:(
O alta intrebare:- contributiile bugetare pe 2011 au ramas la fel ca si in anul 2010??? Asa-i? Astept raspunsuri...cu multumiri Anemary.:)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:59, 6 Ianuarie 2011
Diurna de deplasare se calculeaza conform "Contractului colectiv de munca la nivel national " :

ART.45. - Salariatiii unitatilor trimisi in delegatie in tara sau in strainatate ,vor beneficia de urmatoarele drepturi :

a) decontarea cheltuielilor de transport, asigurarea costului cazarii, potrivit conditiilor stabilite prin contractele colective de munca la celelalte niveluri;

b) diurna de deplasare al carei cuantum se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate; nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica la institutiile publice.


Pentru Franta si Italia diurna legala este de 35 EUR .

Perioada pentru care se acorda diurna in valuta se determina in functie de mijlocul de transport folosit, avandu-se in vedere momentul trecerii acestuia prin punctul de frontiera ,atat la plecarea in strainatate, cat si la intoarcerea acestuia in tara tara.
Pentru fractiunile de timp care nu insumeaza 24 de ore, diurna se acorda astfel: 50% pana la 12 ore si 100% pentru perioada care depaseste 12 ore.

Referitor la cea de a doua intrebare a Dvs,contributiile bugetare raman neschimbate in 2011.

www.avocatnet.ro/content/art...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata diurna externa Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa aflu daca diurna externa cuvenita personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unei misiuni cu caracter temporar trebuie ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna externa elia_carmen elia_carmen cat este si cum se calculeaza diurna pt doua zile in Emiratele Arabe ? (vezi toată discuția)
Diurne soferi ban gheorghe ban gheorghe va rog sa imi spuneti cum se calculeaza diurna unui sofer (vezi toată discuția)