avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala

Buna seara
Ma intereseaza urmatorul subiect: am o II , doresc sa fac un contract de comodat ptr. auto cu fiul meu care detine pe nume masina familiei. Ma intereseaza ce cheltuieli se pot deduce si in ce conditii.M-ar interesa cine- pe ce nume se face asigurarea CASCO si RCA in cazul in care acestea sunt deductibile.
In conditiile utilizarii auto este nevoie sa intocmesc foi de parcurs ptr. justificarea folosirii sale?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: tibiard , utilizator 15:08, 7 Ianuarie 2011
1. Asigurarile (fiind in comodat) nu sunt deductibile d.p.d.v.fiscal.
2. Puteti deduce cheltuielile cu reparatiile si intretinere, exclusiv combustibilul pentru o singura persoana cu functie de conducere- aici e vorba de cel care a infiintat I.I.. (trebuie sa justificati km parcursi sau motivele deplasarii prin orice document)
3. Foile de parcurs trebuie intocmite pentru FZA. Nu e cazul.

:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
Va multumesc. Ma uitasem - desi nu sunt de specialitate- la in "norme contabilitate partida simpla" pct. 43.e si nu imi era clar.

La mine situatia este urmatoarea: sediul Intreprinderii este proprietate personala insa nu adresa de domiciliu.Ma intrebam in acest caz cum pot sa deduc din cheltuieli....
In baza unui contract de comodat (cota parte - ex. 40% spatiu birou).
Deduceti 40% din facturile de utilitati ( exclusiv TVA )

:luck:
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)
I.i. decontare bonuri de benzina lady34 lady34 daca am contract de comodat pe un autoturism ...in ce conditi pot deconta bonurile de combustibil si intretinerea autoturismului? (vezi toată discuția)
Deduceri cheltuieli combustibil auto gabi4d gabi4d Buna dimineata, Va rog sa ma informati daca pot deduce cheltuieli cu combustibil auto in urmatoarele imprejurari: - CMI -contract comodat auto. Daca Da, va ... (vezi toată discuția)