Aduc in atentia dvs un abuz/diferend cu preotului Florin din Comuna Cerasu, Prahova.
Mai inti incep cu un mic istoric. Stabunii mei, familia Ciresanu, ctitorii bisericii din Cerasu, sunt inmormintati incepind cu anii 1800 intr-un loc de veci in fata/apropierea bisericii. Ultima inmormintare in acest mormint a fost facuta prin 1924.
Ei bine, ceea ce n-au facut comunistii, e pe cale sa faca capitalismul "novator" al parintelui Florin - biserica Cerasu. Parintele Florin vrea sa demoleze acest mormint, sa demonteze crucea, pentru ca doreste sa faca un asezamint/muzeu (n-am inteles exact).
E posibil asa ceva?!! Sa se demoleze acest vechi mormint (loc de veci) pe care urmasii l-au ingrijit pina in zilele de azi.
Nu am nici un fel de act, printre altele asta invoca si parintele.
Dar cum sa am vreun act tocmai din anii 1800 si ceva. Pur si simplu strabunii mei au contribuit la ctitorirea bisericii si dupa obiceiurile, traditiile si legile acelor vremuri au dobindit acel loc de inmormintare (ca recunostinta, etc.).
Mormintul a fost ingrijit (sapat, curatat, datini ortodoxe=luminari, etc) de bunicii, parintii mei ; de mine, pina in prezent. Lumea ce intra la biserica trece pe trotuar la 2 meetri de maormint si vede/stie cine au fost si cine sunt urmasii/mostenitorii. (fata de anvonu bisericii mormintul se afla cam la aprox 4 metri)
Am actul de deces al strabunicului meu (decedat in 1909 in com. Cerasu) si actul de deces al strabunicii mele (decedata in 1924 in com. Cerasu). Acestia au fost ultimii inmormintati in acel mormint.