Pe 10noiembrie 2006 am cumparat un apartament cu ajutorul unui credit imobiliar de la Reiffeisen. In momentul semnarii actelor am vazut si istoria apartamentului, m-a pus putin pe ganduri dar am fost asigurat de notar si de juristul bancii ca totul este in regula d.p.d.v. juridic. Acum, dupa un an de la perfectarea actelor (actul a fost intabulat si inscris in cartea funciara, plus ipoteca etc) am aflat mai multe detalii privind istoria apartamentului. O descriu in continuare:
Lemnaru M a fost prima proprietara a apartamentului. Datorita datoriilor acumulate la intretinere apartamentul a fost scos la executare silita.Licitatia a fost castigata de Beldean M. Acesta a vandut apoi printr-un contract de vanzare-cumparare lui Popescu M. Intre timp, Lemnaru M. a facut contestatie la executare iar pe data de 14 noiembrie 2005 Tribunalul Bucuresti a dat urmatoarea solutie: "respinge recursul ca nefondat, irevocabil". Cautand pe internet am gasit mai multe dosare depuse de Lemnaru M dar toate au fost respinse si definitive, mai putin un dosar care are ca obiect "evacuare-rejudecare" care a fost respins de Tribunalul Bucuresti ca nefondat dar cu recurs. Lemnaru M a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti, dar pe 25 martie 2008 a fost suspendat prin neparticiparea niciuneia din parti. In momentul de fata am aflat de la vecini ca Lemnaru M spune peste tot ca o sa castige procesul(care?) si ca o sa se reintoarca in apartament.
Intrebarea mea: Este posibil sa se intample acest lucru? Exista vreo posibilitate ca dupa ce contestatia la executare a fost respinsa, irevocabil, dupa 2 ani si ceva sa poata actiona in vreun fel si sa reintre in posesia apartamentului? Cu actul meu de vanzare-cumparare ce se intampla? Nefiind implicat ca una din parti (pe mine nu m-a chemat niciodata intr-un proces), cum pot afla eu exact toate demersurile ei?
multumesc mult pentru raspunsurile/sfaturile dvs avizate
Oamenii cand sunt disperati fac si spun lucruri ...ciudate!
Daca acele contestatii au fost solutionate def.si irev. nu ai niciun motiv sa te temi.
Contestatiile la executare nu pot fi exercitate dacat intrun termen de 15 ziel de cand contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care il contesta! Ce acte de executare crezi ca s-au mai facut in prezenta speta? Nici unul!
Ce sens are sa-ti faci griji pentru ceva ce practic nu exista?
Situatia nu se mai poate schimba defavorabil pentru tine.
Dosarul a fost suspendat pentru ca nici o parte nu a cerut judecarea in lipsa.
Si daca s-ar repune pe rol, nu cred ca ar avea castig de cauza deoarece, din cate am inteles, apartamentul a fost vandut la licitatie, iar cumparatorii care s-au succedat, printre care si dvs, ati fost de buna credinta.