avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva masina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva masina

O persoana a creditat firma pe baza unui contract semnat la notar. Acum firma vrea sa-i dea in schimbul banilor imprumutati o masina. Se poate face aceasta tranzactie fara ca firma sa emita factura pentru masina astfel instrainata? deoarece valoarea este mare si tva colectat ar fi si el mare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: monica_d , utilizator 10:09, 7 Ianuarie 2011
pai si cum da masina daca nu o vinde cu acte? si ce se va intampla daca maine firma da faliment si masina va fi un bun de valorificat in insolventa? Ramaneti fara ea, nu? Este posibil dar ganditi-va la consecinte.
Stiu ca procedura corecta in acte ar fi asta: firma emite factura pentru masina, incaseaza cval acesteia si apoi ramburseaza imprumutul catre creditor (valoarea masinii fiind egala cu valoarea imprumutului). Dar firma nu doreste pentru ca tva-ul colectat va trebui sa-l dea la stat.
Cam asa sta problema.#-o
operatiunea descrisa de dvs. reprezinta o livrare de bunuri.
deci firma este obligata sa colecteze tva 24%
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustarea tva in cazul radierii unui debitor afiliat jaancsika jaancsika I. PREMISE (SITUATIA DE FAPT) Societatea ALFA detine 80% din Societatea BETA, 90% din Societatea DELTA si 70% din Societatea GAMA (vezi figura de mai ... (vezi toată discuția)
Tva executare prin executor judecatoresc sabinna sabinna Ne-am adresat executorului judecatoresc pentru executarea silita a bunurilor mobile ale unui debitor . S-a organizat licitatie cod proc. civila dar nu s-au ... (vezi toată discuția)
Sume necuvenite birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)