Puteti sa-mi spuneti care sunt pasii urmatori pt a mi se acorda acest spor de vechime?
Multumesc!
Alina Anton a scris:
Multumesc pt sfaturi!
In acest caz ce trebuie sa fac?Sa inaintez o cerere celor de la Resurse Umane in care sa le cer sa-mi acorde acest spor, sau sa-mi demonstreze ca mi l-au acordat pana acum?
Anul trecut la angajare, aveam peste 4 ani in campul municii, deci, conform Contractului Colectiv ma incadram la 5%. Tot anul trecut in decembrie, am depasit acest prag implinind 5 ani in campul munci, deci avand dreptul la 10% spor. Salariul meu de la angajare nu s-a majorat. Urmeaza sa se majoreze cu 6% de la 1 aprilie, conform unei majorari colective, ca rezultat al renegocierii Contractului Individual de munca.
Astfel, ar trebuie sa primesc procentul suplimentar de 10% inca din Dec 2007. Ar trebui sa-l cer?
Raspunsul lor a fost ca am semnat CIM cu sporul inclus, deci vina este a mea, desi este a lor pt ca nu e legal.
Daca nu primesc un raspuns favorabil, care e urmatorul pas: sa ma adresez Protectiei Muncii care sa trimita un control la firma? Am inteles ca urmatorul pas in cazul in care nu mi se acorda acest procent este actionarea in justitie, o optiune mai putin potrivita tinand cont de faptul ca inca lucrez in aceasta unitate.
Multumesc