avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire OUG 111/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire OUG 111/2010

Ma poate ajuta cineva cu lamuriri referitoare la un articol din ordonanta 111/2010 pe care nu prea reusesc sa-l deslusesc.
Multumesc mult.

"Art. 11. — (1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia
respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.(2) Procedura de acordare se stabileste prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 11 Ianuarie 2011
ce anume nu intelegeti, fiti mai explicita va rog
Buna seara,

Am inteles ca Ministerul Muncii a pus in dezbatere Normele Metodologice la OUG 111.2010, dar in textul inca neaprobat al acestor norme nu se regaseste niciun indiciu cat de mic referitor la interpretarea acestui articol 11.

Si eu solicit lamuriri suplimentare celor care pot sa clarifice acest text din OUG.

Este vorba despre situatia in care ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a indemnizatiei .. in acest caz, primul parinte care solicita acordarea acestei indemnizatii trebuie sa stea CCC cel putin o luna de zile si apoi celalalt parinte poate solicita acordarea indemnizatiei in conditiile in care celalat parinte doreste sa revina la munca si sa renunte la CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil adarius adarius Buna ziua! Daca copilul s.a nascut in anul 2012, trebuie sa ma intorc la serviciu cu o luna mai devreme? Dosarul pentru indemnizatia crestere copil fiind depus ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului lary83 lary83 Buna dimineata.Am intrat in concediu pentru cresterea copililui pe 24 12 2012 <am nascut pe data de 12 11 2012> am fost la casa de pensii sa-mi iau o ... (vezi toată discuția)
Concediul de o luna al tatalui in caz de divort claudia-dumbrean claudia-dumbrean Buna ziua, eu si tatal copilului am divortat dupa nastere, avem custodie comuna. El mai este obligat sa isi ia luna de concediu? Sau pot sa o iau eu in locul ... (vezi toată discuția)