sefu doreste sa ma mute temporal in al compartiment. poate sa ma mute fara acordul meu ? a spus ca imi da o decizie in acest sens si daca nu o respect ma sanctioneaza.
Eu as dori sa-mi suspend activitate pe o anumita perioada de timp. Imi puteti spune daca pot face acest lucru si in ce baza. Dar daca sefu se opune suspendari eu ce pot face ?
daca sunteti functionar public cf statutului aveti dreptul la conc fara plata max 2 ani totalizat in intreaga cariera. daca refuza sa vi-l aprobe ii faceti reclamatie pt abuz in serviciu intrucat nu respecta statutul functionarului public si isi depaseste atributiile.
"daca sunteti functionar public cf statutului aveti dreptul la conc fara plata max 2 ani totalizat in intreaga cariera. daca refuza sa vi-l aprobe ii faceti reclamatie pt abuz in serviciu intrucat nu respecta statutul functionarului public si isi depaseste atributiile."
Cum naiba sa ii faci reclamatie daca nu iti aproba concediu fara plata?:(#-o
Ok, acum raspunsul PE LEGE!....
Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici republicata
1. Nu este necesar acordul dvs. la mutarea temporara.
ART. 91
(1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
((4) Mutarea temporară pe o altă funcţie publică se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic.
(5) În mod excepţional, mutarea temporară sau definitivă poate fi solicitată de funcţionarul public în cazul în care starea sănătăţii, dovedită pe baza unui examen de specialitate, nu îi mai permite desfăşurarea activităţii în acel compartiment. Mutarea temporară sau definitivă se face în condiţiile prezentei legi, dacă funcţionarul public în cauză este apt profesional să îndeplinească atribuţiile care îi revin.
(6) Dacă mutarea se dispune în altă localitate, funcţionarul public beneficiază de drepturile prevăzute la art. 90 alin. (3).
(7) Funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 89 alin. (3). Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinară.
2. Puteti cere suspendarea raportului de serviciu pe o perioada de pana la 3 ani, dar seful dvs. nu poate fi "obligat" sa o aprobe...
ART. 95
(1) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, în condiţiile legii;
b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
c) desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, în alte situaţii decât cele prevăzute la art. 94 alin. (1) lit. c);
d) pentru participare la campania electorală;
e) pentru participarea la grevă, în condiţiile legii.
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.
Oug105/2009
mandell8691
in prezent fiind ofiter MAI pot ocupa o functie de conducere in cadrul Garzii financiare cu suspendarea raporturilor de serviciu pe durata ocuparii functiei de ... (vezi toată discuția)