buna ziua!
bunicii mei locuiesc intr-o casa "la tara"; au facut in schimb un act de vanzare cumparare pt acest imobil cu fiul lor (tatal meu) si au acolo si o clauza - ca pana la moartea lor, sa-i aiba in ingrijire si sa le faca cele crestinesti dupa moarte. D-zeu a facut ca tatal meu sa nu faca fata unei operatii pe cord, dar am ramas noi, 2 copii si mama noastra(sotia lui) .
Bunicul meu este nevazator de cativa ani, si in baza unei decizii a comisiei de expertiza medicala, are handicap de gradul I nevazator si primeste pensie de nevazator.
Bunica, la randul ei, a fost deportata politic impreuna cu familia acum multi ani, pe cand era copila (regiunea Cadrilater), lucru atestat la fel printr-o decizie a nu stiu carei comisii, astfel ca ea primeste pensie de deportat politic....
Acum, eu cred ca amandoi sunt in postura de a nu fi taxati pt impozitul pe locuinta in care traiesc.
Pt bunica, am decizia de pensionare;
Pt bunic- certificatul de incadrare in grad de handicap;
avand in vedere ca exista acel act de vanzare-cumparare cu tatal meu, si tinand cont de acea clauza, vom mai plati noi impozit pe cladirea in care locuim cu totii?
Dat fiind faptul ca proprietari nu sunt bunicii, raspunsul este da, veti plati impozit in continuare pentru cladirea respectiva, in calitate de mostenitori ai tatalui.
daca in actul de vanzare cumparare, tata a achitat doar aproximativ75% din valoarea imobilului, iar de restul s-a obligat sa-i ingrijeasca si n-o mai poate face, decat prin noi, mostenitorii lui, actul de vanzare- cumparare ramane valabil nu?
multumesc!
As dori un raspuns
sorelsss
in urma cu aprox 13 ani bunicul meu din partea tatalui a decedat. acesta era despartit de bunica mea si a avut un apartament cumparat singur pe care la vandut ... (vezi toată discuția)