avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, poate fi anulat...?

acum mai bine de 10 ani, bunicii mei, vindeau casa fiului lor(tatalui meu), in schimbul unei sume de bani, pe care el a achitat-o partial (75%), iar pentru restul banilor se obliga sa-i ingrijeasca si sa ii inmormanteze cand le va veni ceasul, etc.
acum opt ani insa, tatal meu a murit in urma unei interventii chirurgicale pe cord, bunicii traiesc insa , iar noi (mama si fratele meu) am preluat sarcina lui.
intrebarea mea este.... poate fi atacat contractul de vanzare - cumparare de cele 2 surori ale tatalui meu, pe motivul ca tata nu a mai putut sa-si duca la bun sfarsit, personal, sarcina.....?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:37, 24 Mai 2010
Oricine poate formula o cerere de chemare in judecata, este important cum se finalizeaza. Ar trebui sa invoce faptul ca nu ati respectat obligatiile contractuale. Oricum, depinde foarte mult de calificarea contractului (de vanzare-cumparare sau de intretinere).
Buna ziua !
Avand in vedere ca dumneavoastra sunteti succesori legali ai cumparatorului si deci proprietari de drept ai locuintei, in masura in care indepliniti clauzele contractuale( ingrijirea si inmormatarea batranilor dupa moarte), actul nu poate fi reziliat.
Cu stima !
Legal,in calitatea de mostenitori ai tatalui dvs ati preluat si obligatiile acestuia
Daca va indep[liniti clauzele asumate de acesta ,contractul poate sa fie atacat, dar nu exista motive temeinice pentru a fi desfiintat
marinicad2002 a scris:

acum mai bine de 10 ani, bunicii mei, vindeau casa fiului lor(tatalui meu), in schimbul unei sume de bani, pe care el a achitat-o partial (75%), iar pentru restul banilor se obliga sa-i ingrijeasca si sa ii inmormanteze cand le va veni ceasul, etc.
acum opt ani insa, tatal meu a murit in urma unei interventii chirurgicale pe cord, bunicii traiesc insa , iar noi (mama si fratele meu) am preluat sarcina lui.
intrebarea mea este.... poate fi atacat contractul de vanzare - cumparare de cele 2 surori ale tatalui meu, pe motivul ca tata nu a mai putut sa-si duca la bun sfarsit, personal, sarcina.....?

da, se poate sa fiti atacat/a dar slabe sanse sa castige surorile tatalui dvs. totul depinde de dvs de cum va indepliniti sarcina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare cu clauza... marinicad2002 marinicad2002 acum mai bine de 10 ani, bunicii mei, vindeau casa fiului lor(tatalui meu), in schimbul unei sume de bani, pe care el a achitat-o partial (75%), iar pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o clauza dintr un contract vanzare/cumparare? anaMO anaMO Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate anula o clauza dintr un contract de vanzare cumparare, facut de bunica mea care i a vandut o parte din imobil mamei ... (vezi toată discuția)
Un nevazator plateste impozit? marinicad2002 marinicad2002 buna ziua! bunicii mei locuiesc intr-o casa \"la tara\"; au facut in schimb un act de vanzare cumparare pt acest imobil cu fiul lor (tatal meu) si au acolo si ... (vezi toată discuția)