Buna ziua,
as dori sa stiu daca se poate anula o clauza dintr un contract de vanzare cumparare, facut de bunica mea care i a vandut o parte din imobil mamei si tatalui meu cu clauza de intretinere a bunicii cat timp e in viata, plus inmormantare si pomeni...Vazand ca mama a decedat de putin timp, iar tatal e semiparalizat, eu ca nepoata (fiind sg la parinti) imi revine datoria de a respecta clauza ? mentionez ca bunica mea mai are o fiica inafara de tatal meu....
Debitor este tatal dvs. Dvs puteti sa preluati prestarea acestei obligatii sau bunica poate solicita desfiintarea contractului, solutia depinzand si d esituatia concreta, d e prevederile contractuale etc.
Pe de alta parte prevederile art. 2261 C.civ sunt in sensul ca dacă prestarea sau primirea în natură a întreţinerii nu mai poate continua din motive obiective sau dacă debitorul întreţinerii decedează şi nu intervine o înţelegere între părţi, instanţa judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părţi, fie şi numai temporar, întreţinerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare.