avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate anula o clauza dintr un contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate anula o clauza dintr un contract vanzare/cumparare?

Buna ziua,
as dori sa stiu daca se poate anula o clauza dintr un contract de vanzare cumparare, facut de bunica mea care i a vandut o parte din imobil mamei si tatalui meu cu clauza de intretinere a bunicii cat timp e in viata, plus inmormantare si pomeni...Vazand ca mama a decedat de putin timp, iar tatal e semiparalizat, eu ca nepoata (fiind sg la parinti) imi revine datoria de a respecta clauza ? mentionez ca bunica mea mai are o fiica inafara de tatal meu....

multumesc frumos!
Ana MO
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:13, 14 Decembrie 2015
Nu e vorba doar de o clauza ci de insasi contractul incheiat.
Contractul este opozabil si mostenitorilor care trebuie sa il respecte conform legii.
Debitor este tatal dvs. Dvs puteti sa preluati prestarea acestei obligatii sau bunica poate solicita desfiintarea contractului, solutia depinzand si d esituatia concreta, d e prevederile contractuale etc.

Pe de alta parte prevederile art. 2261 C.civ sunt in sensul ca dacă prestarea sau primirea în natură a întreţinerii nu mai poate continua din motive obiective sau dacă debitorul întreţinerii decedează şi nu intervine o înţelegere între părţi, instanţa judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părţi, fie şi numai temporar, întreţinerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere - cum pot sa onorez conditiile contractuale ibi.tibi ibi.tibi Buna ziua, sunt proprietarul unui imobil dobandit printr-un contract de intretinere incheiat cu o persoana. Intrut locuim in aceeasi localitate, pana acum ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de v-c cu uzufruct viager andreeas88 andreeas88 Buna seara,am o intrebare legata de o batranica pe care soacra mea o ingrijea,dupa ce soacra mea a decedat batrana vrea desfacerea contractului de v-c cu toate ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa buna ziua, ce este de facut daca sa incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager, si acum cand tanti a inceput sa se razgandeasca, inceraca sa nu mai ... (vezi toată discuția)