avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anularea unei rate in caz de deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anularea unei rate in caz de deces

Ce pot face in situatia in care ,banca nu vrea sa anuleze rata mamei mele , care a decedat in noiembrie 2010, pe motiv ca, fara copie de pe fisa medicala a mamei nu ma pot ajuta cu nimic? Doctora de familie nu vrea sa-mi elibereze copie pentru ca spune ca fisa medicala a pacientului e confidentiala si nici daca banca ii va face adresa nu va elibera.Sa angajez un avocat si impotriva cui sa ma indrept? multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:11, 9 Ianuarie 2011
Banca are dreptate,pentru ca trebuie sa se convinga-si asiguratorul-ca aceasta boala a intervenit ulterior acordarii acestui credit.In caz contrar,mostenitorii mamei dvs.vor plati in continuare ratele la acest credit.
intreaba banca daca ar fi de acord sa aduci doar epicriza, de obicei asiguratorul cere pe langa fisa medicala epicriza si fisele de internare in spital pe ultimii 3 ani
Multumesc pentru raspunsuri , dar in legea 462003 privind drepturile pacientului
Art. 21
Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.
in concluzie, e legal sa ceara banca?
ravi79 a scris:

Multumesc pentru raspunsuri , dar in legea 462003 privind drepturile pacientului
Art. 21
Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.
in concluzie, e legal sa ceara banca?

este legal pt ca asiguratorul ca sa despagubeasca acest credit, are nevoie de documante clare din care sa reiasa clientul nu suferea de vreo boala cronica la momentul cand a contractat creditul. Cititi polita de asigurare, daca aveti acces la ea, si va veti lamuri cu privire la cazurile cand nu se poate acorda despagubirea.

multumesc pentru raspuns dar in acest caz nu stiu cum sa procedez cu medicul de familie , pentru ca a spus, ca nici cand va primi adresa de la banca ea nu va da copie.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in februarie 2019 mi-a murit sotul. acesta avea pe ... Irina. Popescu Irina. Popescu Credit asigurat-refuz de plata. Buna ziua. In februarie 2019 mi-a murit sotul. Acesta avea pe numele lui un credit de nevoi personale si un descoperit de ... (vezi toată discuția)
Credit pentru pensionari dupa decesul acestora kpax kpax Buna ziua. In cazul meu. Mama a avut un credit pt pensionari fara giranti sau ipoteca, cu asigurare in caz de deces, garantat cu contul in care i se vira ... (vezi toată discuția)
Eliberare copie fisa medic familie ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Am solicitat medicului de familie a fiului meu minor o copie dupa fisa lui medicala (avem asigurare privata de sanatate si asteptam acordul de ... (vezi toată discuția)