avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare intre parinti si fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare intre parinti si fiu

in anul 2004 parintii mi-au facut act de vanzare cumparare pentru un imobi. Nu dau multe detalii dar e suficien sa spun ca e intr-o zona buna si are o oarecare valoare. Dupa aproape 7 ani de la decesul tatalui respectiv 2 ani de la decesul mamei fratii vor sa ma dea in judecata pentru mostenirea asta. Va rog sa-mi spuneti care sunt sansele ca sa fiu atacat. Mentionez ca unul dintre frati are ca nas de cununie un procuror care il sustine si care in sfatuieste cum sa procedeze. Va multumesc. Daniel.::(:(:(
daca dovedesc ca in realitate e o donatie, pot avea castig de cauza
sansele fratilor dvs de a anula contractul sunt aproape nule, in opinia mea.
va rog sa explicati ce inseamna 'aproape nule'. Multimesc
Aproape nule inseamna ca nu pot dovedi ca respectivul contract de vanzare cumparare e, de fapt, o donatie "mascata". Plus faptul ca nu s-au deranjat sa dezbata mostenirea pana acum...

Daca vor putea dovedi ca dv nu ati fi avut bani sa cumparati imobilul - sau ca pretul este neserios - s-ar putea sa se schimbe starea de fapt...

Ei va pot chema in judecata, dar aceasta nu inseamna ca vor avea castig de cauza.
Parerea mea este ca nu au sanse.
In primul rand pentru ca nu au acceptat succesiunea, expres sau tacit, in termenul de 6 luni de la decesul tatalui, astfel ca se poate invoca decaderea.
In al doilea rand, trebuie sa faca dovada existentei unei donatii deghizate pentru reductiunea ei in situatia in care acesti mostenitori rezervatari au ramas, prin acel act de donatie deghizata, fara rezerva. ;)

Alte discuții în legătură

Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Proprietate g.roxanastan g.roxanastan Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare sau donatie? Ruxa Ruxa Buna ziua, Parintii sotului meu, vor sa treaca o garsoniera din proprietatea tatalui (e o mostenire) in proprietatea sotului meu. Ce e mai recomandat? ... (vezi toată discuția)