avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Buna seara

Sant o femeie nascuta in 30.08.1961 am cotizat 30 ani la C.A.S.
Intrucat am lucrat 16 ani in grupa I-a de munca si 4 ani in grupa a doua.
Perioadele lucrate in grupa I a si a II a de munca se iau in considerare pentru micsorarea varstei la care pot pleca in pensie si daca se iau in considerare in ce an am dreptul sa ies la pensie anticipata?

Va multumim !!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:21, 6 Ianuarie 2011
Legea 263/2010 Art. 158
(1) Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare,
Reducerea este de 4 ani si 6 luni din din 62 si 1 luna(adica la 57 ani si 7 luni),daca indeplinuti conditia de stagiu de 32 de ani si 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie alex87 alex87 buna seara :( am 30 ani de munca din care 20 ani si6 luni de grupa1 de munca . dupa legea veche a pensiilor as fi iesit la pensie in ... (vezi toată discuția)
Pensionare geta61 geta61 Buna ziua, As dori sa stiu cand ma pot pensiona ( caz:anticipat, anticipat partial) in conditiile de mai jos: -data nasterii: 04.07.1961 -grupa a II-de ... (vezi toată discuția)
Modificare legea pensiilor 2013 - grupa i de munca dupa 2001 clauaime clauaime Buna ziua, Anul acesta fac 50 ani, am 30 de ani lucrati din care 18 ani de gr1 acumulati din 1983 pana in 2001. Sunt femeie deci ar trebui sa ies la pensie ... (vezi toată discuția)