Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →
Eu am contract de comodat pentru apartament (o camera este biroul PFA) si masina. Acum mai multi ani mi s-a spus la Adm. Fin. ca degeaba le-am facut, nu-mi folosesc la nimic, dar anul trecut, in decembrie, la un control, mi le-au cerut.
Deduceri pe care le utilizez: 1/3 din utilitati (la o camera din trei, adica), cumparare aspirator, chimicale pentru curatenie; piese schimb, ulei, benzina - cind era voie - la masina. Si sint luate in consideratie ... =D>
[...]
Ca tot discutam de asta, la controlul pe care l-am avut in decembrie mi-au scos inregistrarile pentru pensie privata- pilonul III, desi eu stiu ca ai voie sa inregistrezi pina la un echivalent a 400 EUR. S-a schimbat ceva? (nu am rabdare sa citesc codul fiscal ...)
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
[...]
g) contribuţiile efectuate în numele angajaţilor la fonduri de pensii facultative, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru o persoană;
[...]