avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile

Buna ziua! Sunt titular de cabinet psihologic de un an. Am rugamintea sa imi spuneti concret care sunt cheltuielile deductibile pe un astfel de cabinet? Daca am un contract de comodat pe o camera din apartamentul cu 4 camere in care locuiesc (proprietar fiind mama mea) , ce procent din facturile pe utilitati, constituie cheltuiala deductibila?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:51, 18 Decembrie 2014
Potrivit Cod fiscal:

Norme ART. 48

38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:

- cheltuielile cu funcţionarea şi întreţinerea, aferente bunurilor care fac obiectul unui contract de comodat, potrivit înţelegerii din contract, pentru partea aferentă utilizării în scopul afacerii;

Pt alte cheltuieli cititi art 48 Cod fiscal si normele subsecvente: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere fond de rulment DanielManciu DanielManciu Sunt PFA si imi desfasor activitatea in apartamentul proprietate personala pe baza unui contract de comodat, Recent s-a suplimentat, in urma unei decizii a ... (vezi toată discuția)
Ce spuneti de acest articol codul fiscal permite deductibilitatate la venituri neimpozabile ca contractul decomodat? iubestedariarta iubestedariarta \"Potrivit articolului 48 alineatul (1) din Codul fiscal, venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)