avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere fond de rulment
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere fond de rulment

Sunt PFA si imi desfasor activitatea in apartamentul proprietate personala pe baza unui contract de comodat,
Recent s-a suplimentat, in urma unei decizii a Asociatiei de Proprietari, valoarea fondului de rulment.
Este aceasta cheltuiala cu fondul de rulment deductibila?

Cu multumiri, Daniel
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 15:46, 26 August 2014
Fondul de rulment,potrivit art.24 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.230/2007 privind...asociatiile de proprietari,aprobate prin HG nr.1588/2007,se constituie in scopul asigurarii fondurilor necesare pentru platile curente ale asociatiei,acesta putandu-se restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate. In concluzie,acesta nu reprezinta o cheltuiala in sine. Conform art.48 alin.(5)lit.i)din Codul fiscal si a pct.38 din Normele de aplicare ale acestui articol,sunt deductibile limitat cheltuielile cu functionarea si intretinerea,aferente bunurilor care fac obiectul unui contract de comodat,potrivit intelegerii din contract,pentru partea aferenta utilizarii in scopul afacerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile cabinetpsih cabinetpsih Buna ziua! Sunt titular de cabinet psihologic de un an. Am rugamintea sa imi spuneti concret care sunt cheltuielile deductibile pe un astfel de cabinet? Daca ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)