liail a scris:
Doar contractele pentru telefon mobil si internet sint pe PFA, restul sint normale, pe persoana fizica obisnuita.
Pur si simplu anexez facturile la cheltuieli, iar din toata factura inregistrez numai 1/3 la intretinere, electricitate, gaze, iar pentru telefon inregistrez 1/2 din factura (ca sa nu fie discutii la diverse controale - telefon fix si 2 mobile).
Cumparaturile pe care le-am mentionat (aspirator, etc.) le iau direct cu factura pe PFA, cu CUI si tot restul.
Ca tot discutam de asta, la controlul pe care l-am avut in decembrie mi-au scos inregistrarile pentru pensie privata- pilonul III, desi eu stiu ca ai voie sa inregistrezi pina la un echivalent a 400 EUR. S-a schimbat ceva? (nu am rabdare sa citesc codul fiscal ...)
inseamna c PROPIETARUL declara veniturile incasate la finante si plateste 16%, 5.5% se ia in considerare ca un contract de inchiriere?
contractul decomodat nu permite proprietarului sa primesca banii sau in natura NIMIC , are titlu de gratuitate:))
deci practic sumele apar in dispozitia de plata si daca PROPRIETARUL nu are platite impozitele nu aveti deductibilitate, idem facturi neinregistrate in contabilitate si neplata impozitelor nu permite deductibilitate celor care cumpara (*verificare incrucisata)
codul fiscal are rolul regementari veniturilor fiscalizate, juridic contractul decomodat nu da nastere la venituri deloc de aceea nici macar nu este mentionat
la SRL nu sunt luate in considerare ca ch.deductibile ce nu este emis pe cui celui care le suporta se pot deconta ca plata dar sunt nedeductibile si sunt efectuate in baza unui contract de inchiriere.
VORBA ROMANULUI:"PENTRU UNII CIUMA pentru altii MUMA"