avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Buna seara,
Va rog foarte mult daca ma puteti ajuta,am cateva nelamuriri.
Dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului de doi ani a urmat perioada de preaviz, urmand sa se incheie in curand si apoi desfacerea contractului meu de munca pe motive ce nu tin de natura angajatului,ci prin desfiintarea postului.
Cum pot sa stiu sigur la cate salarii compensatorii am dreptul,sigur daca este prevazut in lege acest drept,angajatorul in mod sigur nu va dori sa-mi spuna daca daca beneficiez de unul sau eventual doua salarii compensatorii.
O ultima intrebare: nu stiu in ce ramura de activitate se incadreaza firma la care am lucrat,mentionez ca firma se ocupa cu consultanta in afaceri.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gigivoicu , utilizator 21:10, 7 Ianuarie 2011
Chiar daca nu aveti CCM la nivel de unitate, se aplica obligatoriu CCMN cel vechi, cel nou nefiind inca publicat.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Puteti sa-mi spuneti va rog unde este inregistrat CCM la nivel de unitate, pentru a putea obtine o copie,sigur daca exista un asemenea contract la nivel de unitate?
Cererea pentru acordarea salariului compensator cand ar trebui sa fie depusa,si in situatia in care angajatorul refuza acordarea salariului compensator, ce se mai poate face pentru a reusi totusi sa-l obtin?
Va multumesc anticipat.
CCM la nivel de unitate se inregistra la Directiile de Munca.. insa pentru a obtine o copie de pe acesta va puteti adresa ITM-ului , intrucat , in prezent, ccm la nivel de unitate se inregistreaza la aceasta institutie.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra .
Va doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii edy_psx edy_psx Care este numarul de salarii compensatorii pe care un angajator este obligat sa il plateasca unui angajat concediat cu art.65, se ofera in functie de anii ... (vezi toată discuția)
Lamurire salariu compensatoriu gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Sunt angajata unei firme ( sistem privat) de 3 ani si 5 luni, mai exact din august 2006, avand in prezent salariu net de 600 lei si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Drepturile mele in cazul unui preaviz dat de angajator myky32 myky32 buna seara.am o problema.acum 2 zile am primit din partea conducerii companiei unde lucrez o decizie prin care am fost informat ca firma isi restrange ... (vezi toată discuția)