avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Retroactivare,ultraactivare?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Retroactivare,ultraactivare?

In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari;
1. Cu diploma de licenta "acreditata";
2. Fara diploma de licenta "acreditata";

Acum "vine " o noua lege in care se precizeza ,"titularii existenti in mometul intrarii in vigoare in sistem isi pastreza dreptul dobandit prin concursul national de titularizare"...intrebarea mea este daca acest drept se pastreza si pentru situatia nr. 2...asta in conditiile in care si legea veche referitoare la acreditarea universitatilor se schimba
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 11:11, 8 Ianuarie 2011
Nu e nicio cheie, sunt exceptiile. Sunt multe discutii care se pot face pe marginea legii, insa acestea... nu prea.
de exemplu,liderii de sindicat...Curtea Constitutionalas-a pronuntat constant pentru interzicerea concedierii...in 2010 a decis ca orice posibilittae lasata angajatorului de a si concedia liderul d esindicat poate genera abuzuri...in 2007 a spus c anu au acelsi statut...in 2003 ca protectia de care s ebucura nu i discriminare etc
Da, dar nu are legatura cu natura posturilor si nici cu situatiile analizate. Sa inteleg ca dv. sunteti lider de sindicat si aveti ceva probleme pe la scoala?!
Prin persoane vizate, se intelege catedra minus exceptiile.
:)
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
elena138, utilizator
nu...dar pana cum nu era o problema...acum restangerea insemna concediere si fiecare incerca sa s eapere cum poate
liderul nu poate fi concediat sau avea restrangere...am vazut adese ale sindicatelor catre CA ale scolilor...nu stiu dacaexista si jurisprudenta pe o asemenea speta...in CodulMuncii comentat si adnotat se spune ca legea sindicatelor s eaplica si in invatmant...normal doar e lege speciala:)
Ba, se mentin exceptiile si pe legea noua. Problema este ca va curge multa cerneala pana se vor armoniza dispozitiile acesteia cu legislatia specifica si vor fi o multime de completari si modificari! In bunul spirit romanesc de a face lucrurile cat se poate de prost, ca sa le modificam pe parcurs, in si mai rau!;)

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Completare norma in invatamant viorelnd viorelnd Sunt profesor titular cu decizie pe doua specializari: fizica si informatica. Situatia catedrelor/titularilor este urmatoarea: - pe informatica sunt 2,07 ... (vezi toată discuția)
Completare norma didactica Maruka Maruka Buna Ziua, Am intrat in completare de norma la nivelul inspectoratului judetean. Exista jumatati de norma cu care as putea sa-mi completez norma didactic, ... (vezi toată discuția)