avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minori

Buna ziua .
Am , divortat in urma cu 2 ani .Mi-au fost incredintati cei 2 copii minori.
Am cazut de acord la programul de vizita .
Dar niciodata nu s-a respectat . El a luat copii cand a vrut si cum a vrut .
In vacanta de vara trebuia sa le ia jumatate adica o luna si 2 saptamani si le-a luat doar.. 2 ore. In week-end le ia doar vineri sau sambata . Copii sunt bulversati . De multe ori refuza sa mai mearga - spun ca e prea putin timp si ca nu sta tot timpul cu ele.
Cum a inceput scoala le ia o data pe luna cate 2 zile desi ar trebui de 2 ori pe luna - 6 zile
Niciodata nu si-a respecatat programul de vizita .In urma cu un an am intentat proces pt a limita programul de vizita si prin hotarare judecatoreasca dar judecatoarea nu a vrut sa tina cont nici de indrumarile martorilor care erau medici psihologi , nici de dovezile pe care le-am adus si a pastrat programul de vizita.
In decursul timpului mi-a facut numeroase plangeri penale ca nu ii dau copii bineinteles toate s-au finalizat ff repede pt ca nu erau intemeiate.
M-am saturat el poate sa faca ce vrea dar eu daca ii refuz dreptul la vizita imi face plangere penala.
In acest sistem el poate sa faca ce vrea iar eu nu .
Ma poate ajuta cineva??
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 01:09, 11 Aprilie 2011
Formulați o noua acțiune de modificare a programului de vizita minori,
dar de data aceasta aduceți probe mai concludente pentru a câștiga.
Am dus concluziile celor 2 terapeuti ai copiilor , am dus concluziile autoritaii tutelare, am dus concluziile celor de la Protectia copiilor , rezultatele plangerilor penale , si nu s-a intamplat nimic. Judecatoarea a zis ca pastreaza programul de vizita.
Ok dar problema nu e programul de vizita ci faptul ca tatal nu respecat acest program , ba mai mult ma ameninta ca el poate face ce vrea ca legea nu il opreste , pe cand eu nu pot.
Aici cer ajutor ce trebuie sa fac ca sa nu mai faca el ce vrea .
Doamna,aceste plangeri penale pot constitui obiectul infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti.Pentru ca aceasta sa fie infractiune ,este necesar ca sotul dvs.sa se adreseze executorului judecatoresc,in sensul in care dvs.nu doriti sa-i respectati programul de vizita.Doar impotrivirea dvs.la actiunea exercitata de catre executorul judecatoresc poate constitui infractiunea de nerespectare a hotararii judecatoresti.Daca nu exista actiunea executorului judecatoresc,care sa fie impiedicata de dvs.,poate face cate plangeri doreste,acestea neputand face obiectul unor dosare penale indreptate impotriva dvs.
La prima plangere pe care o mai face in mod nejustificat,indreptati-va cu plangere penala impotriva lui pentru denunt calomnios.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
mai incercati o data la judecatorie sa schimbati acest program, poate dati si de alt judecator. nu e nevoie de acest program extins daca tatal nu uzeaza de dreptul lui la vizita. ingradeste si dreptul la miscare, copiii trebuie sa fie in consemn acasa , ca poate o veni...#-o
Asa este - asta vara am decalat concediul cu 2 zile pt ca el le-a promis copiilor ca vine sa ii vada .
Am asteptat dar.. nu a venit .
Nu am cum sa descriu in cuvinte dezamagirea din ochii lor , ba mai mult si concediul nostru a inceput rau datorita starilor copiilor.
Nu numai ca a distrus o parte din sufletul lor dar acum sistematic parca incearca sa distruga de tot sufletul lor.
Eu ca mama sunt disperata. Incerc sa aduc copii pe linia de plutire , cu ajutorul psihologilor, iar el distruge toate acestea in cateva secunde.
Asa ceva nu mai pot suporta .
Chiar nu exista o lege in acest sens???Sunt convinsa ca sunt multe mame in situatia mea,

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lara12 lara12 Buna ziua desi trimit banii de pensie de intretinere, ei nu sunt ridicati de la posta si imi sunt returnati. cu rea credinta, nu mi se pune la dispozitie ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)