avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua

desi trimit banii de pensie de intretinere, ei nu sunt ridicati de la posta si imi sunt returnati.
cu rea credinta, nu mi se pune la dispozitie un numar de cont desi l-am cerut in repetate randuri.
mai mult, mi s-a facut deja plangere penala pentru abandon de familie.
va rog sa imi spuneti daca exista o cale sa ii trimit banii ... cu forta.
as vrea sa ma asigur ca primeste banii si ca nu ma mai hartuieste cu politia.

un executor judecatoresc m-ar putea ajuta in acest sens?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lonita , utilizator 15:23, 29 Noiembrie 2011
Dovediti cu mandatele postale ca nu au vrut sa primeasca banii. Puteti apela de asemenea la un executor judecatoresc.
Am dovedit ca am efectuat platile. As vrea doar sa evit eventuale alte plangeri penale nejustificate.
Multumesc pentru raspuns.
Puteti sa-mi spuneti cumva ce demersuri ar face un executor in acest sens?
Pe viitor, nu aveti cum saevitati asemenea plangeri. daca personana este dornica sa le faca, nimic nu o poate impiedica. Pastrati dovada trimiterii sumelor, iar intr-un final, dupa repetate plangeri neintemeiate, poate ca respectiva se va alege cu o amenda.
Sincer, nu mă interesează pedepsirea nimănui. Chiar cred că este o instanţă superioară care face în aşa fel încât să primim cu toţii pe cât oferim. ªi cred că instanţa asta e mai presus decât cea a oamenilor.
Eu aş fi vrut să pot face ceva, legal şi neinvaziv, pentru a evita tracasările la care sunt supusă.
S-a dat deja rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale, dar am aflat cu stupoare că, peste două luni, ar putea să facă iar plângere.
E vorba de timp pierdut şi de stresul căruia cu greu îi mai pot face faţă.

Executorul judecătoresc la care am apelat mi-a replicat că treba lui este să recupereze banii de la un om nu să îl oblige să îi ia.
Nu pot nici să deschid un cont în care să depun banii, lunar, fiindcă nu aş mai putea dovedi că îi trimit aşa cum a prevăzut instanţa.
Am mai consultat şi un avocat care insistă să fac plangere pentru denunţ calomnios. Aş putea proba reaua intenţie întrucât plângerea penală a fost făcută după ce am cerut în instanţă drept de vizită definitiv. În întâmpinare, partea adversă a acuzat că nu îmi respect obligaţiile părinteşti argumentând că sunt deja anchetată penal şi cerând ca dreptul de vizită să îmi fie limitat la domiciliul copiilor, doar în prezenţa tatălui acestora, pe motiv că aş fi iresponsabilă.
Dar, repet ... intenţia mea nu e să atac, ci să mă protejez.
Dacă ştie cineva ce aş putea să fac, îi mulţumesc de pe acum.
lara12 a scris:

Dar, repet ... intenţia mea nu e să atac, ci să mă protejez.

Cateodata cea mai buna aparare este atacul.

In mod normal pentru dumneavoastra va fi usor de dovedit ca ati fost de buna credinta. Din pacate asa percep unii sa-si traiasca viata, calcand pe cadavre ca sa le fie bine.

Ce nu inteleg eu: ce mai doreste tatal copilului daca are deja custodia? Doreste cumva sa va ia pana si dreptul de a va vedea copilul/ii? De unde atata inversunare?

Alte discuții în legătură

Vizita minori vrd vrd Buna ziua . Am , divortat in urma cu 2 ani .Mi-au fost incredintati cei 2 copii minori. Am cazut de acord la programul de vizita . Dar niciodata nu s-a ... (vezi toată discuția)
În ce condiții se depune o plângere penala pentru neplata pensiei de întreținere copil? Onodera Onodera Am un copil minor căruia nu i se plătește pensia de întreținere. Am o hotărâre judecătorească care a devenit definitiva în data de 10.03.2020, în ... (vezi toată discuția)
Program vizita rockeru777 rockeru777 in urma divortului care s-a pronuntat acum un an , hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu, s-a stabilit de catre instanta un program ... (vezi toată discuția)