avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În ce condiții se depune o plângere penala pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În ce condiții se depune o plângere penala pentru neplata pensiei de întreținere copil?

Am un copil minor căruia nu i se plătește pensia de întreținere. Am o hotărâre judecătorească care a devenit definitiva în data de 10.03.2020, în care este dispusa plata de 25% din venit începând cu data de 28.12.2017. În februarie 2020 a plătit prima și singura data suma de 495 lei, adică suma pentru luna în curs. Pe data de 03.03.2020 am făcut plângere penala pentru abandon de familie. Întrebarea mea este: aceasta plângere trebuie depusa la 3 luni după ce devine definitiva hotărârea sau se poate și înainte? Înaintez acest subiect pentru ca parchetul mi-a clasat plângerea (am ridicat informarea de la parchet în data de 15.06.2020) și vreau sa știu dacă se merita sa contest rezoluția sau nu. Și în cazul în care va trebui sa depun o noua plângere, cât mai trebuie sa aștept pana o pot face? Intenții de plata din partea tatălui copilului nu sunt, deși lucrează.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Onodera, utilizator
Cel mai recent răspuns: doru 40 , utilizator 21:45, 21 Iunie 2020
Nu mai bine va adresati unui executor judecatoresc dacat parchetului?
Cu ce ma poate ajuta executorul? Sa ii pună poprire pe salar? Ma gândesc ca ii poate pune poprire pe ce trebuie plătit de acum înainte... Din urma vreau sa plătească tot și nu în timp! Dacă se pune o poprire pentru banii din urma vor trece ani mulți pana va achita tot.... Mi se pare normal sa îți achiți obligațiile din urma și sa fii corect fata de propriul copil!
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Onodera, utilizator
Si stiti cumva cat o sa dureze solutonarea plangerii penala?
Cateva lunii bune....
Plus ca asta nu va ajuta sa va recuparatii banii, cel mult este inchis o perioada dar tot nu o sa primiti banii.
Si tot la executorul judecatoresc o sa va trimita.
Acesta ii poate pune poprire pe salariu, conturi, executa silit bunuri...

App., plangerea penala se poate depune dupa ce nu a platit trei luni la rand pensia ca nu a vrut, nu ca nu a avut mijloacele financiare sa faca asta.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
Mijloace a avut mereu! Nu a vrut sa plătească! Și, din ce se vede, continua sa nu vrea sa plătească!
Prin aceasta plângere penala pentru neplata pensie întreținere pot sa ii limitez dreptul de vizita? Copilul vrea sa stea doar 24h o data la doua săptămâni, chiar dacă prin aceeași hotărâre definitivata în 10.03.2020 îl poate lua doua weekenduri pe luna, o săptămână la crăciun și o luna în vara!

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Cum se face o plangere la parchetul de pe langa tribunal dannyelson dannyelson Buna ziua, am o sentinta civila executorie, prin care fosta sotie trebuie sa-mi plateasca o suma de bani, pensie alimentara, incepand din data inaintarii ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta de divort: pensie alimentara,revenire la nume avut anterior.. Tiroma Tiroma Buna.Am si eu o intrebare(pe care l-am pus deja la toate organele competente; p olitie,judecatorie,parchet..etc) Mentionez ca am citit toate discutiile in ... (vezi toată discuția)