avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se face o plangere la Parchetul de pe langa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se face o plangere la Parchetul de pe langa Tribunal

Buna ziua,
am o sentinta civila executorie, prin care fosta sotie trebuie sa-mi plateasca o suma de bani, pensie alimentara, incepand din data inaintarii actiunii. Deoarece fosta sotie a cerut in instanta ca sa plateasca doar de la data darii sentintei, precum si achitarea alocatiei copilului timp de 4 luni , asa cum rezulta din sentinta,
aceasta refuza sa achite sumele restante, mentionand ca ea plateste doar de cand sa dat sentinta . As dori sa stiu cum trebuie facuta o plangere la parchetul de pe langa tribunal ptr a putea recupera banii copilului.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: dannyelson , utilizator 17:16, 14 Ianuarie 2016
Nu aveti de ce sa formulati plangere penala,puneti in executare hotararea judecatoreasca prin intermediul unui executor judecatoresc.
am fost la un executor judecatoresc si mi-a spus ca va trebui sa platesc o taxa, plus ca din 100 lei de pensie pe care trebuie sa o plateaca in urma calculelor, nicidecum in urma sentintei, aceasta va plati in jur de 20 lei . Am fost la casa de pensii ca sa ii faca poprire, iar doamna care primeste acte, mi-a spus ca primeste doar de la executor. De aici stiu iar domnul executor mia spus: conform art. 787 cpc art 2, pot depune personal sentinta definitiva si executorie la Casa de pensii, fapt neconceput de doamna de la primiri acte, care mi-a si scris si semnat cererea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara restanta Misha01 Misha01 Buna ziua, In urma unui proces lung de divort care s-a finalizat de curând, am obtinut custodia celor 2 minori aflati in intretinere. Mentionez ca actiunea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii privind majorarea pensiei de intretinere pt. un minor ramosim ramosim Urmeaza sa mi se elibereze o sentinta de la Curtea de Apel(nu inteleg de ce nu se comunica#-o) prin care s-a stabilit majorarea pensiei de intretinere pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, tatal s-a angajat dar refuza sa plateasca madonna_sixtina madonna_sixtina Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)