avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În ce condiții se depune o plângere penala pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În ce condiții se depune o plângere penala pentru neplata pensiei de întreținere copil?

Am un copil minor căruia nu i se plătește pensia de întreținere. Am o hotărâre judecătorească care a devenit definitiva în data de 10.03.2020, în care este dispusa plata de 25% din venit începând cu data de 28.12.2017. În februarie 2020 a plătit prima și singura data suma de 495 lei, adică suma pentru luna în curs. Pe data de 03.03.2020 am făcut plângere penala pentru abandon de familie. Întrebarea mea este: aceasta plângere trebuie depusa la 3 luni după ce devine definitiva hotărârea sau se poate și înainte? Înaintez acest subiect pentru ca parchetul mi-a clasat plângerea (am ridicat informarea de la parchet în data de 15.06.2020) și vreau sa știu dacă se merita sa contest rezoluția sau nu. Și în cazul în care va trebui sa depun o noua plângere, cât mai trebuie sa aștept pana o pot face? Intenții de plata din partea tatălui copilului nu sunt, deși lucrează.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Onodera, utilizator
Cel mai recent răspuns: doru 40 , utilizator 21:45, 21 Iunie 2020
Se poate reține max.. 50% din venitul sau net lunar.
Plus ca pentru cheltuielile din urma se pot pune poprire pe conturile avute si lichida acestea pentru plata catre dvs.
Cum v.am mai spus si eu dar si domnii/doamnele avocați/avocate, este cea mai buna variantă.
Daca nu înțelegeți... asteptati trei luni sa nu plateasca ca nu vrea ( nu ca nu are) si depuneti plangere la parchet si vedeti ce se întâmplă.
Baftă!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onodera a scris:
Orice avocat ma va sfătui sa ...

Dacă vi se pare că știți (deja) ce gândește orice avocat, vă înșelați!

Dvs. sunteți în eroare și cu privire la conținutul legii ... scrise (nu știu de unde ați scos procentul acela de 40%, că legea zice 50%).

Ați primit deja cel mai bun sfat pe baza informațiilor pe care le-ați oferit. Adresati-vă unui executor judecătoresc. Chiar dacă ... nu vă place răspunsul. Și s-ar putea să nu vă placă pentru că iarăși sunteți în eroare cu privire la ceea ce ar putea să facă executorul. El poate mai mult decât credeți dvs. că ar putea să facă. (depinde și de cuantumul sumei de recuperat).

Dacă vreți să vă plimbați și pe la parchet, nu vă putem opri. Dar, dacă ați luat-o deja pe calea aceasta și ați ajuns într-un loc înfundat (clasare), nu vi se pare anapoda să o luați tot pe acolo, așteptându-vă la alt rezultat?

Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2020
romascanu, moderator
Va mulțumesc tuturor pentru sfaturile acordate. Îmi sunt de mare folos! Nu aveam cum sa privesc lucrurile astfel pentru ca niciodată nu mi-au fost explicate asa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

doru 40 a scris:

doamna draga executat silit sunt si eu si in momentul de fata mi se retine jumatate de salar am ramas in urma cu sase luni cu neplata pensiei ( cu toate ca am contribuit cu ce am putut si cat am putut ) dar neputand dovedi am fost dat pe mana executorului si urmarea e cum am scris mai sus ...copilul sa fie sanatos ca saraci am mai fost :)))

Dumneavoastră sunteți unul din părinți cu buna voința de a se implica fata de copii - de admirat! Însă nu toți sunt la fel! La mine inafara de acea suma de 495 de lei nu am văzut din partea respectivului nici o implicare de natura financiara, educationala sau de orice alta natura!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
...nu stiu cum sunt altii dar eu nu am fugit niciodata de copilul meu de cand a hotarat fosta sa se desparta de mine eu nu am incetat sa il caut sa il iau la mine sa ii cumpar sa il fac sa rada sa ne plimbam cu bicicletele sa mergem cu zmeul pe islaz...etc in momentul de fata pot sa ma bucur doar cand ne vedem pe webcam pentru ca mama a hotarat sa plece in alta tara..chiar si asa ne vedem aproape zilnic si vorbim radem imi arata ce are prin casa.. chiar daca mama ia adus un alt tata pentru copil tot eu is pe primul loc si asta se simte intre mine si el..cat despre partea fnanciara si asa cand am avut am dat mai mult cind nu am avut am dat mai putin ..si ma bucur ca, apreciezi intr-un fel sinceritatea mea..

Onodera a scris:

doru 40 a scris:

doamna draga executat silit sunt si eu si in momentul de fata mi se retine jumatate de salar am ramas in urma cu sase luni cu neplata pensiei ( cu toate ca am contribuit cu ce am putut si cat am putut ) dar neputand dovedi am fost dat pe mana executorului si urmarea e cum am scris mai sus ...copilul sa fie sanatos ca saraci am mai fost :)))

Dumneavoastră sunteți unul din părinți cu buna voința de a se implica fata de copii - de admirat! Însă nu toți sunt la fel! La mine inafara de acea suma de 495 de lei nu am văzut din partea respectivului nici o implicare de natura financiara, educationala sau de orice alta natura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Cum se face o plangere la parchetul de pe langa tribunal dannyelson dannyelson Buna ziua, am o sentinta civila executorie, prin care fosta sotie trebuie sa-mi plateasca o suma de bani, pensie alimentara, incepand din data inaintarii ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta de divort: pensie alimentara,revenire la nume avut anterior.. Tiroma Tiroma Buna.Am si eu o intrebare(pe care l-am pus deja la toate organele competente; p olitie,judecatorie,parchet..etc) Mentionez ca am citit toate discutiile in ... (vezi toată discuția)