avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

Datorita faptului ca minora in varsta de 9 ani nu doreste sa mearga la tatal ei conform programului de vizitare stabilit de instanta iar tatal in aceste conditii nu mai doreste sa o ia la domiciliul sau dar in acelasi timp ii face mamei plangeri la politie pe art.307 alin.2 cpp mama ce poate face sa se apere?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:45, 4 Ianuarie 2011
Daca formuleaza plangeri penale,de unde rezulta ca nu vrea sa mai aiba legaturi personale cu minora. ?
Faptul ca formuleaza astfel de plangeri dovedeste contrariul celor aratate de dvs.
Cum puteti dovedi cu probe cele relatate,mai ales faptul ca tatal nu mai doreste legaturi personale cu minora ?
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Aceste plangeri nu au temei legal.Este necesara o cerere a sotului dvs.adresata executorului judecatoresc pentru ca mama nu doreste sa-i dea minora la domiciliul sau.In cazul in care executorul ar fi incercat sa puna in executare sentinta in sensul de a-i da sotului minora la domiciliul sau,iar mama se opune executarii silite,doar atunci plangerea penala are un temei legal,si anume art.271 c.p.-nerespectarea hotararilor judecatoresti.In lipsa actiunii executorului judecatoresc,actiune care sa fie impiedicata de catre mama,plangerile depuse de catre sot nu au temei legal.
Cel mai bun lucru ar fi o intelegere amiabila in sensul de a stabili impreuna cu tatal fie sa mergeti impreuna cu copilul la intalnirile cu acesta in timpul programului de vizitare stabilit de instanta, ori tatal sa vina la dvs si sa stea impreuna cu copilul in acelasi interval de timp. Daca asta nu functioneaza, apelati la instanta. Pentru plangerile pe care vi le introduce sotul dvs va poate sanctiona cu amenda daca se dovedeste ca ati refuzat din rea-credinta.
adica daca copilul nu doreste sa mearga la tatal sau,asta inseamna ca mama nu doreste sa-l lase?ce poate sa faca?sa trimita copilul cu forta, impotriva vointei lui ?cr
Eu nu am afirmat ca nu doreste sa aiba legaturi.Sa fiu mai clara -vine la noi conform programului dar se multumeste sa vorbeasca cu ea 5 min.de fapt este un monolog.O intreaba daca vrea sa mearga la un film ea spune nu si asta este tot.Eu de obicei nici nu sunt prezenta.Fetita deschide si inchide usa.Cu toate astea se duce si face plangeri afirmand ca datorita mie nu merge fetita la el.

Alte discuții în legătură

Drept penal. Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am fost urmarita penal intr-un dosar in care am fost acuzata de incalcarea art. 371 alin 2. In urma cercetarilor facute ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului juliaeva juliaeva Bună seara Vă rog să mă sfătuiţi ce pot să fac, dacă fetiţa mea de 10 ani nu vrea să meargă la tatăl său. În sentinţa de divorţ s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor claudiu40 claudiu40 In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)