avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea mostenirii

Daca o persoana divortata moare cine o mosteneste in cazul in care are un fiu major, parintii si un frate in viata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sanziana64 , utilizator 00:06, 9 Ianuarie 2011
Fiul major
fiul, ca este sau nu major ca este nascut sau este doar conceput si urmeaza sa se nasca dupa decesul tatalui nu are nici-o importanta , tot el va fi cel care il va mosteni pe parintele lui.
Multumesc pentru raspuns. Mai precis, voiam sa stiu daca alaturi de fiul major, mai au drept de mostenire a parintelui sau decedat (divortat anterior decesului) si alte rude ale acestuia.

Multumesc inca o data
Nu , fiul inlatura de la mostenire succesibilii din alte clase
Multumesc frumos pentru raspuns.
Spor in ceea ce faceti si bucurie in ceea ce ganditi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune maria_2012 maria_2012 Buna seara. Recent ne-a decedat singurul copil pe care l-am avut. Acum, in cazul decesului meu sau al sotului , cine este considerat mostenitor legal. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu daca fratele are dreptul la mostenire in urma decesului sorei in conditiile in care sora a trait toata viata singura ( fiind ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu are copii, dar traieste mama acestuia? SurduLaurentiu SurduLaurentiu Buna seara, Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu a fost casatorit si nu are copii, insa mama acestuia traieste? Multumesc, Alina (vezi toată discuția)