Buna ziua,
As vrea sa stiu daca fratele are dreptul la mostenire in urma decesului sorei in conditiile in care sora a trait toata viata singura ( fiind despartita ) , fostul sot fiind si el decedat . In prezent fiind doar un fiu in viata care a fost crescut de tata iar mama a platit pensie alimentara toata viata. Deci, fratele celei decedate are drept si el la mostenire pe langa fiul acesteia? Este vorba de un apartament care a ramas in urma decesului respectivei.
Despartirea de sot nu are relevanta.
Potrivit principiului prioritatii clasei de mostenitori, descendentii fiind inclusi in clasa intai de mostenitori inlatura de la mostenire pe mostenitorii din clasele subsecvente.
Cu alte cuvinte, fiul(singur) mosteneste apartamentul celei care i-a fost mama.
Succesiune
SHAMMY
Mama a cumparat (singura) inaintea casatoriei un apartament. Are un singur urmas, un baiat, dintr-o relatie. Ulterior cumpararii acestui apartament s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
rambonel
BUNA SEARA
tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)
Succesiune
paul1976
Sora mea care a decedat, detinea o cota de 7,5 procente dintru-un apartament.Intrebarea este daca avem si noi ca frati de mama dreptul la mostenire sau doar ... (vezi toată discuția)