avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

BUNA SEARA
tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o "intristez:'' si mai tare pe mama...
in cazul ca mama ar deceda fratii tatalui ar avea vreun drept la mostenire?(daca nu facem sucesiunea)
Cel mai recent răspuns: rambonel , utilizator 22:29, 22 August 2011
Nu, fratii tatalui nu au dreptul! Ii excludeti dvs! Sunteti clasa I de mostenitori. Veniti in concurs cu mama dvs ca sotie supravietuitoare.

Ira la decesul mamei dvs veti fi singurul mostenitor, pt ca sunteti fiul, excludeti rudele , succesibilii, din alte clase!

Insa dupa decesul mamei dvs veti face 2 succesiuni, dupa tata si dupa mama! Vi se va elibera un sg certificat de mostenitor, atentie ca daca trece mai mult de doi ani de la decesul tatalui platiti impozit de 1%, calculat la masa bunurilor succesorale.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
ContSters141818, utilizator
Pana la decesul mamei veniti la mostenire dvs. si sotia supravietuitoare, fara fratii tatalui.Dupa decesul mamei veniti la mostenire doar dvs.
nu, dvs. mosteniti atat pe tata cat si pe mama, in cazul in care aceasta ar deceda, fiind unicul descendent. ( clasa care inlatura de la mostenire fratii si surorile defunctului).
Dvs ca descendent inlaturati de la mostenire celelalte clase de mostenitori.Asta inseamna ca fratii tatalui dvs nu mai pot veni la mostenire pt ca dvs culegeti intreaga masa succesorala dupa decesul mamei dvs,iar daca deschideti succesiunea inainte de decesul mamei,dvs culegeti 3/4 din masa succesorala iar restul de 1/4 va fi cules de catre mama dvs.
Dvs. si mama dvs. sunteti mostenitorii tatalui dvs. -mama dvs. in calitate de sotie supravietuitoare si dvs. in calitate de descendent de gradul 1.
Dupa decesul mamei dvs. veti ramane singurul mostenitor al intregii averi succesorale in calitate de unic descendent de grad 1.

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii dupa decesul tatalui supravietuitor trandi trandi In anul 1990 ne-a decedat mama, am ramas 6 copii doi din casatorie anterioara a mamei si patru din casatoria cu sotul pe atunci supravietuitor, care la randul ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire in favoarea mamei maruis maruis Am urmatoarea situatie: suntem 3 frati, tatal a decedat in urma cu 10 ani. Noi am dori sa deschidem succesiunea si sa renuntam toti in favoarea mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral flori9 flori9 In urma succesiunii dupa bunica mea, fiecareia dintre fiice i-au revenit 1/2 din mostenire, noi ca si nepoate (2) nu aveam dreptul la o cota ... (vezi toată discuția)