avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Mama a cumparat (singura) inaintea casatoriei un apartament. Are un singur urmas, un baiat, dintr-o relatie. Ulterior cumpararii acestui apartament s-a casatorit cu un barbat-altul decat tatal copilului. Tatal baiatului este de asemenea decedat-nu au fost casatoriti. Mama a decedat. Fiul are peste 18 ani. Cine are dreptul legal asupra acelui apartament, deoarece de la primarie, pe fisa aceea de succesiune au trecut si fiul si sotul in viata al decedatei. Sotul in viata are rude- nepoti din partea fratilor. Acestia au vreun drept daca sotul in viata nu are pretenii asupra apartamentului? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
SHAMMY, utilizator
Legal soțul mosteneste 1/4, iar copilul 3/4. Nu mi-e clar dacă au dezbătut succesiunea sau nu. Dacă nu, soțul poate renunța la moștenire și tot ap rămâne fiului. Dacă a acceptat deja moștenirea sau au dezbătut, pot face partaj sau ii poate dona sau sa ii lase testament copilului, altfel, după decesul acestuia, cota lui e moștenita de rudele bărbatului.
Dreptul la mostenire ii apartine atat sotului in viata, cat si fiului defunctei. In situatia in care sotul supravietuitor renunta la mostenire, fiul defunctei culege intreaga mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea? padri padri In urma decesului tatalui meu urmeaza sa se faca succesiunea averii imobiliare ramase,avere ce consta intr-un apartament de 80mp. Familia este compusa din ... (vezi toată discuția)
Mostenire marianapohrib marianapohrib Buna ziua. Am avut o casnicie de 12 ani de unde a rezultat un fiu care are acum 21 de ani si e student anul 2. Fostul meu sot a decedat de curand. Din partea ... (vezi toată discuția)