avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sora mea care a decedat, detinea o cota de 7,5 procente dintru-un apartament.Intrebarea este daca avem si noi ca frati de mama dreptul la mostenire sau doar copii sorei noastre?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:31, 26 Septembrie 2016
doar copiii ei o mostenesc si sotul, daca are.
Buna ziua,
Conform art. 975 alin 2 din Cod Civil, la succesiune vin doar copii defunctei.
Descendentii defunctului inlatura mostenitorii din celelalte clase de rudenie si vin la mostenire in ordinea proximitatii gradului de rudenie.
Succesori, sunt, in speta descendentii, mostenitori rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire andreeapironea andreeapironea Buna ziua fratele meu a decedat divortat fiind, avand 2 copii ,doresc sa stiu daca acestia mostenesc bunurile fratelui si daca parintii au drept la mostenirea ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti rodicaonet rodicaonet Buna seara tuturor. a-si avea nevoie de o parere despre urmatoarea situatie: parintii mei au decedat amandoi , ramanand in urma lor o casa si ceva teren. ... (vezi toată discuția)
Mostenire marusca marusca Daca sint nu mai sint cetatean roman pot dobindi la succesiunea parintilor mei terenul lor din Romania? Sau ii ramine doar sora mea. Mama e decedata in 1995 si ... (vezi toată discuția)