avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

Buna ziua fratele meu a decedat divortat fiind, avand 2 copii ,doresc sa stiu daca acestia mostenesc bunurile fratelui si daca parintii au drept la mostenirea fratelui deoarece sunt in viata. multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:48, 4 Februarie 2015
Daca defunctul are copii, parintii lui nu mostenesc nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
smeagull, utilizator
Conform art.975-(1)NCC "Descendentii sunt copiii defunctului si urmasii lor in linie dreapta la nesfarsit".art.975-(2) NCC" Descendentii defunctului inlatura mostenitorii din celelalte clase si vin la mostenire in ordinea proximitatii gradului de rudenie." Conform art.976(3)NCC"Ascendentii privilegiati(parintii defunctului) si colateralii privilegiati(fratii si surorile defunctului)vin la mostenire daca descendentii nu indeplinesc conditiile necesare pentru a mosteni."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva succesorala iancu123 iancu123 la cat se intinde in procent din masa succesorala, rezerva succesorala? (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire sora dumitru suiu dumitru suiu Buna seara , Ma numesc Suiu Dumitru,din Botosani si va rog lamuriti-ma in problema de mai jos : am avut o sora ,decedata anul acesta,care a avut un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire mihaelamaduta mihaelamaduta Daca sotul a decedat, sotia are dreptul la o parte ramasa mostenire sotului de la parinti (Sotul decedat avand copil dintr-o casatorie anterioara, din ... (vezi toată discuția)