avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune parinti

Buna seara tuturor.
a-si avea nevoie de o parere despre urmatoarea situatie: parintii mei au decedat amandoi , ramanand in urma lor o casa si ceva teren. Noi suntem 2 copii care urmam la succesiune si nu avem nici un fel de neintelegere. Ultimul decedat a fost tatal meu si el mai are o sora. Va rog frumos, daca a mai fost cineva in acesta situatie, sa-mi spuneti daca sora tatalui are drept de a solicita intrarea la masa succesorala.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rodicaonet , utilizator 09:08, 11 Noiembrie 2012
Art. 975. -c.civ
(1) Descendenții sunt copiii defunctului și urmașii lor în linie dreaptă la nesfârșit
(2) Descendenții defunctului înlătură moștenitorii din celelalte clase și vin la moștenire în ordinea proximității gradului de rudenie. Dispozițiile art. 964 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
(3) În concurs cu soțul supraviețuitor, descendenții defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi din moștenire
(4) Moștenirea sau partea din moștenire care li se cuvine descendenților se împarte între aceștia în mod egal, când vin la moștenire în nume propriu, ori pe tulpină, când vin la moștenire prin reprezentare succesorală.
:) mai pe scurt... sora tatalui nu are nici un drept.
Din moment ce nu aveti nici o neintelegere, dezbateti succesiunea impreuna cu fratele/sora la un notar public, veti imparti masa succesorala in cote egale de 1/2 fiecare.
multumesc mult, scurt si concis. Perfect!
O duminica minunata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marusca marusca Daca sint nu mai sint cetatean roman pot dobindi la succesiunea parintilor mei terenul lor din Romania? Sau ii ramine doar sora mea. Mama e decedata in 1995 si ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea in cazul decesului unuia dintre parinti buzdu_andra buzdu_andra Buna ziua! As dori sa va intreb cum se va imparti mostenirea din partea tatalui meu decedat intre mine , cei doi frati ai mei si mama. Intreb pt ca ... (vezi toată discuția)