avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ofiterul de stare civila este obligat sa oficializeze ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ofiterul de stare civila este obligat sa oficializeze sambata cununii?

buna seara!am si eu o intrebare...este normal sa nu se faca cununii civile sambata,in conditiile in care la alte primarii de sector se fac si pe usa starii civile este un afis mare k se efectueaza cununii si sambata???am fost saptamana asta la starea civila ni s a spus k ele numai lucreaza sambata, k nu sunt platite...dar colegii de la alte sectoare nu tot acelasi salariu au?este normal acest lucru?
din cate stiu eu,si sper sa nu ma insel,documentele pentru a oficia o cununie civila nu se primeau martea,intrucat nu se mai respecta termenul acela de oficiere,care calculat dupa zile pline,dadea ca oficierea acesteia sa cada intr-o zi de sambata sau duminica.Acuma sincer,poate depinde de la o localitate la alta.Eu asa imi amintesc!
Salut si La Multi Ani!!!
Intr-un stat normal "stilul" trebuie sa fie unul singur: termenul sau termenele (cel de 14 zile pentru valabilitatea prenuptialului si cel de 10 zile pentru publicitatea casatoriei).
Alte "justificari" sunt... abureli facute de niste functionari incompetenti si de niste sefi de-ai lor si mai incompetenti!!!#-o.
In legislatia muncii este stipulat foarte clar plata orelor in afara programului de lucru.

P.S. Nu vreau sa mi se spuna ca traim in Ro. Stiu si eu:D
Orele suplimentare NU SE PLATESC NICI IN 2011!... #-o

Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice

ART. 9
(1) În anul 2011, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.:hammer:
Vad ca sunt unele persoane foarte revoltate pe aici, dar vreau sa imi raspunda la o intrebare: cine ar lucra fara sa fie platit?
Nu numai ca la aceste ore nu se plateste acel spor de munca suplimentara, aceste ore nu se platesc nici in regim normal, adica de loc.
In ceea ce priveste timpul liber care trebue acordat si acesta este acordat, nu cum era pana acum in urmatoarele 30 zile, ci intr-o perioada mult mai indelungata. Si atunci s-ar putea sa ai surpriza sa "se uite". Asa ca le inteleg perfect.
crede ma ca m am oferit sa le platesc ziua, dar au spus k nu, k asta ar insemna mita si ele nu primesc asa ceva...

Alte discuții în legătură

Abuz de putere! Mona121 Mona121 Acum cateva zile am vrut sa fac declaratia pentru casatorie. Avand domiciliul in alta localitate decat unde trebuia sa se citeasca starea civila a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Oficiere casatorie sambata ori duminica Justitiarul711 Justitiarul711 Poate primarul sa oblige legal ofiterii de stare civila delegati sa lucreze sambata, duminica ori in zilele de sarbatori legale, zile care prin lege sunt ... (vezi toată discuția)
Oficiere casatorie in afara spatiului primariei chitupetre chitupetre Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Se poate oficia casatoria civila in afara spatiului din Primarie? Vreau oficierea acesteia in curtea ... (vezi toată discuția)