avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen prescripție
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen prescripție

Bună ziua,
În primul rând La Mulți Ani tuturor și să aveți un an mai bogat și mai frumos.
Cum se calculează termenul de prescripție al dreptului de a cere executarea silită? Ideea este că Tribunalul București a emis o decizie în anul 2008 care a fost atacată cu recurs, dar recursul a fost respins de CAB prin decizie irevocabilă în 2009. Astfel, decizia TB din 2008 a rămas definitivă prin decizia CAB de a respinge recursul. Termenul de prescripție de 3 ani al dreptului de a cere executarea silită se calculează de la data când CAB a respins recursul prin decizie irevocabilă(2009), sau de la data când a fost emisă decizia TB?
Vă mulțumesc!=D>
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 09:15, 7 Ianuarie 2011
De la data cand a ramas definitiva si irevocabila.
Dar, hotararile date in materie comerciala:

Art. 720^8 Cod p. civ.
Hotararile date in prima instanta privind procesele si cererile in materie comerciala sunt executorii. Exercitarea apelului nu suspenda de drept executarea.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Sunt HJ care se pot executa si dupa ce sunt definitive. Or, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Oricum ati socoti, inca sunteti in termen!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in termenul de prescriptie deea-lex deea-lex Buna seara!sunt într-o situație delicata si am rugamintea sa ma ajutati .la serviciu am o sentinta civila a tribunalului sectia comerciala din luna Iunie ... (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)
Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)